標題: check唔check好 a.maths試卷 [打印本頁]

作者: zxcasd    時間: 2009-8-6 03:25 PM     標題: check唔check好 a.maths試卷

用網上答案對  section a  錯左一小題  其他方法啱晒    我估section a  55分
section  b 第一題頭三 part 啱左   第二  ,三題 都應該有7-9分  第四題攞得一分
照計有80分    但竟然係 D grade     好唔甘心    最肉酸的一科
各位師兄  師姐   我應該check 卷嗎 ?????  需要你們的意見

平時係學校都係頭十名   好多同我平時成績差不多的fd 都係 B  grade

作者: 11AL考生    時間: 2009-8-6 03:27 PM     標題: 回覆 #1 zxcasd 的帖子

笑咗(如得罪, sorry)
值得check 卷
作者: arthurluk1    時間: 2009-8-6 03:48 PM

我最少失掉了 15 分,也取得了 A 等。
作者: icaruskwok    時間: 2009-8-6 04:03 PM

引用:
原帖由 STEVEGARY 於 2009-8-6 03:39 PM 發表
其實上訴與否只是個人喜好 (完)

說真的, 坊間所謂的solution, 並不是絕對準確的
而且, 也可能是閣下記錯了自己做的答案
09ce amath official marking已有好耐
作者: 341824600    時間: 2009-8-6 04:08 PM

check啦....唔好比自己後悔
作者: catter_kir    時間: 2009-8-6 04:20 PM     標題: 回覆 #4 arthurluk1 的帖子

搞錯, 我對過最多冇15分都係得B

樓主去check啦! 不過最多應該去到C, 好少可以D變B...
作者: chemphypure    時間: 2009-8-6 04:57 PM

我覺得你要參考客觀數字
Amath的
    A=5.1%
A-B=16.3%
A-C=37.3%
A-D=64.9%

如果你要由D升到C
個range都幾大
即係話你係全港頭的40%
都只係D
你要評估一下
作者: kinwould    時間: 2009-8-6 06:28 PM

我AMATHS sectionA 冇左6分
section B 最多得20分

最後竟然B左, 好彩到爆
作者: zxcasd    時間: 2009-8-6 07:11 PM

多謝各位師兄意見......
不過家人話原校升到中六就算啦   不要check
只要中七考好啲   唔怕果 D 影響我....

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0