標題: 我冇諗過自己會咁失望 [打印本頁]

作者: Beeno煒    時間: 2009-8-7 12:41 PM     標題: 我冇諗過自己會咁失望

英文 level 1 , 整體得9分 , 仲要1F1U,
自問09CE未有善用時間,亦沒有平均地溫習各科,所以想重讀中五,

但原校唔收我,理由 : 英文聆聽U + 1F1U

今日早上就打晒比學友社出路指南列出的所有學校(屯門、元朗 及 天水圍),
9成學校都無位,有位既都唔夠資格.

打返去原校,問佢係唔係真係完全無機會,
佢話已經無位,又話我唔達標.

聽完之後,真係好難受.
雖然已經有晒心理準備,打定輸數,因為今日先搵實在太遲,
但都冇諗過自己會如此失望,甚至回到家,要躲在厠所喊...

真係好想讀AL chem,但無辦法,
只有讀ive了~

btw,各位加油,你地個個都係叻仔叻女黎架=)

ps:而家心情好返晒了,因為都預左=)
作者: 哈利仔    時間: 2009-8-7 12:46 PM

身同感受...><"我12分....想申請原校重讀...但到依家都未有通知...

好灰...依家唔知點算
作者: xzy1993    時間: 2009-8-7 12:50 PM

樓主家境如何?
不錯的話可以考慮X代或X皇ge 日校
作者: Beeno煒    時間: 2009-8-7 12:51 PM

引用:
原帖由 哈利仔 於 2009-8-7 12:46 PM 發表
身同感受...>
我完全明白,因為琴日面試原校,佢叫我等電話,
6點前有就=收我,望住時間,5點幾都未有,真係灰爆.

今日又打電話搵左咁多間,都唔收,
所以真係超灰.

btw,祝你成功搵到學校重讀,我低分過你+英文唔合格,所以先淪落到咁.
你仲有希望既^^
作者: Beeno煒    時間: 2009-8-7 12:54 PM

引用:
原帖由 xzy1993 於 2009-8-7 12:50 PM 發表
樓主家境如何?
不錯的話可以考慮X代或X皇ge 日校
可惜一定唔得,
ive便宜過佢,而且有資助.

但這些學校...我媽一定唔肯/.\

食飯先,多謝你既建議,thx=)
作者: 11AL考生    時間: 2009-8-7 01:21 PM

有冇學校肯收你repeat中五呀
唔一定原校, 其它學校都好啦
作者: Beeno煒    時間: 2009-8-7 01:29 PM

引用:
原帖由 09ce考生 於 2009-8-7 01:21 PM 發表
有冇學校肯收你repeat中五呀
唔一定原校, 其它學校都好啦
打過晒屯門、元朗 及 天水圍區,
全部都唔收(無位 or 唔夠資格),所以真係無辦法
作者: kaylee    時間: 2009-8-7 01:42 PM

你可以揀去私校重讀 一係揀夜校 如果都5得就以自修生名義報
作者: elaine2091    時間: 2009-8-7 02:09 PM

你肯乖乖地讀 自修去補習 一樣冇問題ga
作者: kinwould    時間: 2009-8-7 02:37 PM

ive完左都一樣有機會讀U嫁!
唔好放棄!
作者: peterp2509    時間: 2009-8-7 02:39 PM

讀ive都唔錯, 早d開始自己ge事業, ive都有chem讀ar..

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0