標題: 如果我讀緊IVE/HD,可否自修生考JUPAS? [打印本頁]

作者: mapoman    時間: 2012-6-25 01:45 AM     標題: 如果我讀緊IVE/HD,可否自修生考JUPAS?

我係今屆DSE
我科科都OK,,係驚衰英文得LV2
如果不幸英文LV2,,我讀IVE/HD
9月果陣去報JUPAS英文ONLY
因為DSE講左可以COMBIND CERT...
2013如果我英文有LV3,,COMBIND埋今年既成績(假設其他理想)
咁入返U 得唔得架
入唔返U就讀埋第2年IVE/HD

作者: Simon    時間: 2012-6-25 02:09 AM

可以讀緊IVE / HD 以自修生名義報JUPAS
甚至報NON-JUPAS 都可以, 不過JUPAS 報既科
NON-JUPAS 就唔可以報...你要留意一下
作者: peterpam892    時間: 2012-6-25 07:58 AM     標題: 回覆 1# mapoman 的帖子

唉,我仲有幾日放榜, 宜家都唔知點好..
作者: 714    時間: 2012-6-25 11:07 AM     標題: 回覆 3# peterpam892 的帖子

我就IFC啦
作者: c3048    時間: 2012-6-27 12:29 AM

直報non-jupas啦
你個dse個分都對你有幫助(假設有升level)

ps:本人是讀ive兩個制
作者: mapoman    時間: 2012-7-1 12:14 PM

引用:
原帖由 Simon 於 2012-6-25 02:09 AM 發表
可以讀緊IVE / HD 以自修生名義報JUPAS
甚至報NON-JUPAS 都可以, 不過JUPAS 報既科
NON-JUPAS 就唔可以報...你要留意一下
假如我係IVE/HD/ASSO..讀BA
RETAKE左一年都係失敗左,,但報JUPAS簡左BA既科
咁我讀完IVE果D,,如果有GPA3.5 UP
都唔會有NON-JUPAS BA既OFFER??

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0