標題: 青少年貧窮問題 [打印本頁]

作者: shoppingbuy23    時間: 2013-2-4 06:07 PM     標題: 青少年貧窮問題

大家對於青少年貧窮問題有咩睇法?政府好似唔太關注咁既……
作者: mo2    時間: 2013-2-7 02:49 PM

其實青少年是否貧窮好難去界定,因為冇一個實質標準顯示出來,
就算青少年真係貧窮政府都好難幫手解決,始終都唔係一個好迫切急需解決既問題,
而香港仲有其他問題比佢嚴重
作者: lifeisgood888    時間: 2013-2-22 11:30 AM

網上兼職或全職(24小時) 全新工作機會
我現在兼職收入超過$15000!!

於網上宣傳資訊,時間自由,多勞多得,無論是退休、在職或兼職人士也適合工作。
每天只需用電腦工作2-4小時, 便可賺取額外收入。

有正職的朋友, 可以在正職的同時, 多了解這個機會,
從兼職開始; 没有工作的朋友, 更加要把握機會, 讓自己成功。找到自己的夢!!

更多資料請登入以下網址
future8888.com
作者: 克勞斯    時間: 2013-3-12 06:49 PM

青少年貧唔貧本來就好難發現或者定義。
再者,的確有更多問題值得政府解決先,例如:福利呀,普選呀呢啲
作者: catma6666    時間: 2013-4-5 11:01 PM     標題: 在家工作賺取外快

真正完全在家工作,我們迎歡你!

於網上宣傳資訊,時間自由,多勞多得,
無論是退休、在職或兼職人仕也適合工作。
學歷中五以上
懂基本電腦運作
http://homereward.wfh8.com

看看無妨,不喜歡可不做!
作者: godofeng    時間: 2013-4-5 11:03 PM

青少年貧窮 <--自己問題?
作者: a9992137    時間: 2013-4-18 01:00 AM

好多人賣廣告
作者: wonghk    時間: 2013-4-18 06:29 PM

研究呢個問題既社會因素之前, 有無青少年本身自己既財政控制既資料?
作者: makn    時間: 2013-5-5 05:07 PM

其實香港都有很多公司給青少年去做去拿工作經驗,但問題青少年有沒有上進的野心,願不願意去增值自己,

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0