標題: [地理] 地理使唔使補習?求分享 [打印本頁]

作者: Anguschanweee    時間: 2013-10-13 07:59 AM     標題: 地理使唔使補習?求分享

我學校暑假教晒core+elective 但係一直冇點擺力落去v_v
依家諗住主攻地理半放棄econ😯
印左10年pp(睇完post先知好似話冇咩用...
想問下補地理邊個miss/sir比較好
自己有d想補txtus chan因為上過佢one day好似ok
大家分享一下俾小弟聽下
(PS:打手免進

作者: Anguschanweee    時間: 2013-10-13 05:29 PM

PUSH

作者: Anguschanweee    時間: 2013-10-15 06:30 PM

anyone?:0

作者: choixd    時間: 2013-10-19 12:25 PM

i also want to know
作者: choixd    時間: 2013-10-19 12:26 PM

em26 em26
作者: choixd    時間: 2013-10-19 12:26 PM

作者: 卒Y卒    時間: 2013-10-19 09:19 PM

我係repeater,  上個星期上左J.YUENG 一堂,感覺都幾好,但未睇定=)
你問地理使唔使補習,其實我覺得要既,因為GEO係專科,始終補一補好D~~~
如果拿不定主意,可以上一兩堂睇下點,OKAY就keep住上囉=)
作者: 卒Y卒    時間: 2013-10-19 09:26 PM

titus chan =____= ????
我好似見過D POST 話冇用,而且係咁攻擊其他老師.........唔知係咪tItus chan呢?
作者: kennyyip96    時間: 2013-10-20 07:28 PM

我補緊Titus Chan, 教書好有效率,
無咩廢話, 一向唔鍾意HardSell自己個幾個導師
Geog係一定要補既我覺得, 依家補都追得到
作者: 惜花    時間: 2013-11-3 06:55 PM

引用:
原帖由 kennyyip96 於 2013-10-20 07:28 PM 發表
我補緊Titus Chan, 教書好有效率,
無咩廢話, 一向唔鍾意HardSell自己個幾個導師
Geog係一定要補既我覺得, 依家補都追得到
我都補緊TITUS,上堂好好笑講野串到死
筆記都幾好!
我地理就不嬲都考頭幾名既,想保*所以就補
同埋補習可以學到答題,起碼唔會失分
仲有整理好哂例子比你,
牛津同雅集書真心垃圾...牛津就真係食屎
如果你用緊牛津書,題目...仲要低分
拿拿聲出去補,搞番好哂SYLL既野先
作者: rose123    時間: 2013-11-3 10:02 PM

單靠學校好難拎高分!
如果想考得好需要出去補習!
市面上出名和較好的補習老師係Jyeung和titus
個人喜歡Jyeung(concept 好清,講解得好,份notes易睇)
作者: choixd    時間: 2013-11-3 11:04 PM

Jyeung定titus好
作者: benyiu15    時間: 2013-11-10 01:20 PM

其實唔好太盲目補啦 知道自己需要D乜先最重要 諗下D名師比唔比到你所需要既你
好多時大家既盲點在於成績差 所以要補 點解唔諗下點解差 差係邊 再對症下藥呢?
我冇補都5左 (睇返分紙仲好接近5*,怪就怪自己某D位懶左 )
所以 明顯地 呢科係睇你有幾努力 努力係指你對呢科既考試有幾認識同埋背書背得幾熟喇
作者: larry123456    時間: 2013-11-11 01:31 AM

補習可以幫到你好多
畢竟D筆記夠精簡
作者: jack1963    時間: 2013-12-15 11:04 PM

睇marking便可
作者: p8345231    時間: 2013-12-22 05:27 PM

you must join the tutorial classes in order to obtain a better result in this subject
作者: manmanj    時間: 2013-12-23 01:34 AM

我覺得Samuel好正教CONCEPT
我都係靠佢呢科5星入大學
作者: xunok123    時間: 2014-10-18 05:23 AM

最好緊喺補啦 其實有d野喺好common唔補你都唔知 就好似今年條rift valley 咁好多無補既人都唔識=_=

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0