標題: [DSE] 徵詢補習意見 [打印本頁]

作者: Harrison_twh    時間: 2016-6-9 12:08 PM     標題: 徵詢補習意見

小弟準備升上中六,自問各科底子甚差,打算在來臨的暑假與其以後,
到以下的大型補習社補習.
補充.
我的問題是,若以下的科目,想要補習找 遵理學校 或是 現代教育 好…?!

中文: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育,裡面的哪一個補習導師…?!
英國語文: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育 ,裡面的哪一個補習導師…?!
數學: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育 ,裡面的哪一個補習導師…?!
通識教育: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育 ,裡面的哪一個補習導師…?!

現徵詢各位大大的專業意見,希望各位大大指點小弟,謝謝;-)

作者: shrimpsauce_27    時間: 2016-6-9 08:41 PM

睇你咩科
科科唔同即係好似英文既話明顯現代好好多

作者: Harrison_twh    時間: 2016-6-10 04:41 PM

也許我的發問不夠清楚,我現在作一個小補充.
我的問題是,若以下的科目,想要補習找 遵理學校 或 現代教育 或是 英皇教育好…?!

中文: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育 ,裡面的哪一個補習導師…?!
英國語文: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育 ,裡面的哪一個補習導師…?!
數學: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育 ,裡面的哪一個補習導師…?!
通識教育: 遵理學校 / 現代教育/英皇教育 ,裡面的哪一個補習導師…?!

作者: zxc123zxc    時間: 2016-6-10 04:50 PM

中文 現代 siu yuen
英文 beacon kenneth lau
maths beacon oscar tam
Liberal studies beacon guy leung
作者: Harrison_twh    時間: 2016-6-11 05:11 PM

請問,還有其他建議嗎...?!
作者: stonecc    時間: 2016-7-2 07:48 PM

英文: 現代Samantha 各卷技巧好, grammar, 百搭句式, 生字揀過俾我地溫, 有用
作者: Harrison_twh    時間: 2016-7-2 08:01 PM

謝謝大大的建議
作者: tomip1999    時間: 2016-7-3 11:09 PM

Eng
choice 3. 英訊教育 JOHN NG
教得好有HEART, 分分papers 都會同你train
仲有每一篇文都親自幫你改, 有錯第一時間話番你知
利申: 補緊
作者: Harrison_twh    時間: 2016-7-4 09:35 AM

謝謝大大的建議
可是,我自問自己的英文底子甚差,
故請問一下,本人適合大大其建議 或 可有其他的選擇…!?
作者: seph    時間: 2016-7-5 05:06 PM

講真, 如果底差, 真係唔好去大型補習社, 係害左你, 應該搵小型補習社, 甚至一對一先搞得掂
作者: jjking    時間: 2016-7-5 05:27 PM

補底唔係去大型補習社 私人補習好啲
如果係數學可以pm我
作者: Harrison_twh    時間: 2016-7-7 04:27 PM

謝謝大大的建議
作者: candylamlam3    時間: 2016-7-8 05:59 PM

中文:英皇洪偉權,教學簡單直接
eng: 英皇billy or 現代p chaN
作者: Harrison_twh    時間: 2016-7-8 09:33 PM

謝謝大大的建議
作者: minniecct    時間: 2016-7-27 03:01 PM     標題: 底子甚差點解唔去細補習社?

我上年去左Grace Tutor free Eng course ( from Oct to Dse)
d 5**tutors好好 而家好似仲有summer free  course
試下冇壞∼u can search and call them and ask∼
or pm me∼
作者: iloveleo    時間: 2020-9-10 03:35 AM

cccccccccccccccccc
作者: sabacarat123    時間: 2022-11-14 08:27 AM     標題: 真人娛樂城

要賺錢就是要選擇真人娛樂城台灣最火百家樂推薦榜

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0