標題: [JUPAS] 有冇中英文3都入到3大既例子 [打印本頁]

作者: hk02329922    時間: 2016-8-20 02:36 PM     標題: 有冇中英文3都入到3大既例子

呢度有冇師兄係活生生既例子中英得3但係入到3大
作者: meowongovov    時間: 2016-8-20 03:07 PM

其實唔難 又唔係冇3322 你elective夠高分 唔好諗高過25以上或者中英比重特別高既科都入到架
3+3+5+6+6 都23啦
作者: hk02329922    時間: 2016-8-20 03:19 PM

引用:
原帖由 meowongovov 於 2016-8-20 03:07 PM 發表
其實唔難 又唔係冇3322 你elective夠高分 唔好諗高過25以上或者中英比重特別高既科都入到架
3+3+5+6+6 都23啦
因為聽講有潛規刖係要中英加埋有8分 而自己上網亦搵唔到中英3既例子 所以有d擔心
唔該師兄
作者: meowongovov    時間: 2016-8-20 03:36 PM     標題: 回覆 3# hk02329922 的帖子

http://forum3.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=5344182

睇你自己信唔信喇 有個巴打就話身邊唔少人中英3左都入到既

老老實實 中英文博個4係應該易過你其他科搏粒星既 你諗你啦
我既建議係唔好淨係擺哂d時間係一科唔到 如果唔係失左手就成千古恨
作者: HeiJerry    時間: 2016-8-20 04:44 PM

cu engine大把人中英文3都入到啦
作者: notes6311    時間: 2016-8-20 05:32 PM

ust大把中英3...只係佢地唔會show中英3既出黎姐
作者: 毒撚一個    時間: 2016-9-12 10:27 AM     標題: 有!

我有一位同學的成績是:
中英ls 3 數學5* M2 phy 5 econ 4
入ust Engineering (通識分數我不怎麽記得了)

作者: 毒撚一個    時間: 2016-9-12 10:30 AM

如果你language不高分的話你仍然可以以數學,選修科的優勢來拉分,或者直接避免這些系,去選一些計best 5的系

作者: useformaths    時間: 2016-9-16 12:15 PM

我中英得3入左CU SCIENCE

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0