標題: paper 1A 有無得投訴家..吾知要做 part 1 [打印本頁]

作者: ho7521704    時間: 2009-5-8 02:00 PM     標題: paper 1A 有無得投訴家..吾知要做 part 1

完全吾知 P1A PART1 系 件 ANSWER 道  ..好多考生都系吾知,,,
因為..一開始問左~~~監考員 點解無左PART 1 佢話 等等......你做住 PART 2 先,...
一陣佢~走過來 ...無問題家 照做LA...本身 已經吾夠時間家LA....重點會~~睇D 以為吾洗考家.

以為 PART 1 系吾洗做GA...佢應該同我地講..QS 同ANS 系 咪一齊,,

我相信有其它人~因為系今樣無左 17 分......
我地系禮堂考 問左其它系課室考家.~佢地都有問...但系 回應吾同..(QS 系咪 ANS BOOK 道)

不公平A..... :@

唉,,,,,因為太多人~~~舉手la...以為出錯....
我有幾多個同學都系今...
..都吾知個果 系咪校工來...
佢一開始 叫我地 check 個 ans..見到 無左part1 .佢我地做住//part 2 先....
.長沙灣.....天x教..禮堂...
佢應該同我地講 ....qs 系咪 ans 個道....
邊有今多時間睇返之前a...
因為系學校 做個mock 都系 2part..
再加上之前d pass paper 都吾系今樣ge,,
時間好寶貴家.....我見個個都做part 2...咪無睇law.

無問題....照做...

都知自己衰家la.....補救吾到家la...其他paper 考好d la....
我計過  後面都應該有18-20分ge.....其實 full mark 系咪 50?

其實 p 1b 2等 listen 3等 oral 3等..pass 吾pass 到?

作者: KK001100    時間: 2009-5-8 02:03 PM

但我好似記得佢第二版上面題目個道有寫話part1 第一部份個個表系系p3個道搵ans..

(吾知有冇記錯~)
作者: 問死你    時間: 2009-5-8 02:04 PM

..................part 1 一開頭吾係話左比你知answers 係next page 咩? 無得投訴架!!!!
作者: cc01229    時間: 2009-5-8 02:04 PM

你自己無睇題目者.....................
part 1 送分 都唔識汁
作者: zabee    時間: 2009-5-8 02:05 PM

一開頭有講
響份QAB入面

(我響個classroom考,見到個監考開頭都o嘴= ='')
作者: fungwincy    時間: 2009-5-8 02:08 PM

係咯,我家姐個間D人收翻曬D卷,再打去考評局咯,勁搞笑

作者: plato123    時間: 2009-5-8 02:09 PM

考評送分比你都WO。。
16分明比你汁
作者: HKCBB    時間: 2009-5-8 02:10 PM

莫非好多人都冇做到part1...??
作者: hostevehk    時間: 2009-5-8 02:11 PM

唔睇晒所有比你N野
發生任何事都係閣下自己負責

樓主係邊間考?
作者: cc01229    時間: 2009-5-8 02:11 PM     標題: 回覆 #6 fungwincy 的帖子

咁神奇~"~   
咁間學校d老師英文都幾好架喎
作者: ktszf    時間: 2009-5-8 02:27 PM

佢第一版就而家寫左啦(answer book)...好似...
作者: Disable    時間: 2009-5-8 02:34 PM

唔係投訴唔投訴問題..
你自己無睇題目-口=""點幫你-.-...
個個一開始都唔知- -...
作者: Disable    時間: 2009-5-8 02:36 PM

你一入到房其實已經考緊試..
你聽唔明睇唔明點幫你- -...人地講埋Q同A一齊我覺得已經係作幣=口=""
我隔離個個都有問= =///個考官唔理佢- -
作者: 伕名___幻    時間: 2009-5-8 02:38 PM

自己睇唔清楚就賴人
作者: ↓銘•隆美爾↓    時間: 2009-5-8 02:38 PM

disappointed
the information is in your right hand side.....
作者: Disable    時間: 2009-5-8 02:39 PM

我見到好少人問=口=""
你係邊到考試-.-..點解D考官都唔知既可以= =??
作者: yannieluon    時間: 2009-5-8 02:58 PM

有人問lor~個老師都唔理佢..我開頭都唔知咩事..睇左陣就知咩事- -
作者: Disable    時間: 2009-5-8 03:03 PM

係..我一開始見到隔離條友問以為咩事
睇完都知佢柒左- -
作者: yannieluon    時間: 2009-5-8 03:32 PM     標題: 回覆 #18 Disable 的帖子

好彩我冇舉手
作者: HArF    時間: 2009-5-8 03:38 PM

一開本question-answer book就知喇
作者: scleungc1991    時間: 2009-5-8 05:13 PM

eaa出產既野好少話會有d咁既大錯....
至於你話個老師唔答你係正常,佢冇指引你點做要必要...
但最大問題係,我果個場d老師答人話"passage到冇咪唔洗做lor"去誤導考生....
作者: frank_472    時間: 2009-5-8 05:26 PM

恕我直言...
題目都唔睇
考咩會考
作者: ho7521704    時間: 2009-5-8 06:24 PM

唉,,,,,因為太多人~~~舉手la...以為出錯....
我有幾多個同學都系今...
..都吾知個果 系咪校工來...
佢一開始 叫我地 check 個 ans..見到 無左part1 .佢我地做住//part 2 先....
.長沙灣.....天x教..禮堂...
佢應該同我地講 ....qs 系咪 ans 個道....
邊有今多時間睇返之前a...
因為系學校 做個mock 都系 3 part..
再加上之前d pass paper 都吾系今樣ge,,
時間好寶貴家.....我見個個都做part 2...咪無睇law.
作者: 4snowlover    時間: 2009-5-8 06:24 PM

i don't think too many people missed the part out. sorry but that's what exams are. they are WICKED sometimes
作者: jacky0620    時間: 2009-5-8 06:27 PM

有得投訴
不過可能投訴不成立o者
因自己唔睇instruction
作者: Havah    時間: 2009-5-8 06:34 PM     標題: 回覆 #1 ho7521704 的帖子

我們沒有質疑。如果全世界沒有1的問題,不做1也沒有所謂,但"1"一早就告訴我們問題在Answer Book堙C
如果有看題目,英語水平尚可,1一定滿分。

年年制度都轉,今年作文沒有講故事,06年沒有essay,考評局就是玩野。
如果連老師也"Thick"到,那班老師也有點廢。
作者: ho7521704    時間: 2009-5-8 06:40 PM

傷心......無奈....其實 part 2 part 3 比上年 易家la....起碼識做...

P 1A 要求吾高la....有 20 分 就 ok.......
作者: smwind    時間: 2009-5-8 06:58 PM

連長沙灣崇真都係咁..
個主考官開咪叫人做住p2同p3先
開完咪佢地就繼續傾...
咁係咩意思!!??
作者: kapoamazing    時間: 2009-5-8 07:23 PM

咁都得..一打開就知有part1啦...
佢應該唔會理你投訴,除非好多人冇做--...
作者: ho7521704    時間: 2009-5-8 07:35 PM     標題: 回覆 #28 smwind 的帖子

...咪系law.
...佢叫人行過來....話無問題,,,,,繼續做la.....
作者: racp    時間: 2009-5-8 07:52 PM

其實唔係睇題目就知要做咩ga咩...
作者: 鯇.    時間: 2009-5-8 09:38 PM

part 1送分 冇做就真係可惜-_-
我地都有人問過 佢都係話照做...
所以都係照做-_-
作者: cufucu    時間: 2009-5-8 09:42 PM

滿分係77左右
作者: ikwikw    時間: 2009-5-8 09:43 PM

我都係,但我一開始問左個監考員

佢用英文,You have checked the passage that there are no missing pages.之後就走佬...

嚇到我亂做(最後5分鍾先知...不過都岩唔晒)

作者: ho7521704    時間: 2009-5-9 03:04 AM     標題: 回覆 #33 cufucu 的帖子

肯定 77 分 ..多謝你...你里個令我重新振作...thx thx
作者: smwind    時間: 2009-5-9 07:22 AM

冇做part1 冇左16分的話
都應該有50/77啦
始終比人地做多左1篇既時間
應該分數會理想d..
作者: haha_cool    時間: 2009-5-9 06:06 PM

有乜可能啊 =  =
answer book第2-3頁超大版面既part1都睇唔到?!
果16分真係俾你汁。
作者: TUNG2=]    時間: 2009-5-9 06:27 PM

下= =
佢個度有晒題號既

姐係
1.A:[ ]
2.A:[ ]

一睇就人1寫係入面.= =
作者: littlepig    時間: 2009-5-9 09:47 PM

it's your own problems~=="""
作者: YAN0621    時間: 2009-5-9 09:58 PM

咁你見第2頁
有問題問嫁ma
你唔覺奇怪嫁咩@@
作者: vickylai    時間: 2009-5-9 10:28 PM

只要有睇題目 都應該知道

ps 你個間d老師幾好人==
作者: PKPK123    時間: 2009-5-9 11:17 PM

我都有舉手問
佢正係指個part1比我
同埋個主考官都話左part 1唔係個article到
作者: PKPK123    時間: 2009-5-9 11:19 PM

咁多1冇做part1
容咩易拉個curve每人升多個grade
2變3 3變4
作者: chihang    時間: 2009-5-10 09:32 AM

引用:
原帖由 PKPK123 於 2009-5-9 11:19 PM 發表
咁多1冇做part1
容咩易拉個curve每人升多個grade
2變3 3變4
都話語文科唔拉 curve
作者: henryyip40    時間: 2009-5-10 03:07 PM

樓主.
你如果花1分鍾睇下PART 1 份QUESTION
應該好清楚.
同埋.
你睇下READING PASSAGE .係有頁數架.
係PART 2下面係寫住PAGE 2.
甘仲點會錯= =
我果陣都同你一樣..一收到份卷都好驚.
但睇下頁數都知咩事啦
自己無做就係到賴人.
你係唔係自己做唔晒咋.
作者: +☆    時間: 2009-5-10 09:40 PM

part 1咁易既配對送分題
只怪大家又唔俾幾分鐘睇下要答乜
作者: ce_lose    時間: 2009-5-21 11:43 AM

真係要小心睇instruction~

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0