標題: 英文計分問題 [打印本頁]

作者: josephtung    時間: 2009-5-11 10:15 PM     標題: 英文計分問題

我想同下英文個4份卷個分係點計,
係根據每一份卷的等級然後乘返比例黎計等級,
定係根據每一份卷的分數乘返比例黎計等級?

因為我諗我的paper1a同paper2都係差少少就lv3,
如果根據每一份卷的分數乘返比例黎計等級,再拉埋sba,
咁我都有機會去到lv3.
有冇人知道,唔該曬~
作者: jacky0620    時間: 2009-5-11 10:26 PM

4卷各有4個水平參照
依比例計出總分,再有1個水平參照
作者: 桃子    時間: 2009-5-11 10:28 PM

係根據每一份卷的分數乘返比例黎計等級
作者: elainee    時間: 2009-5-11 11:05 PM

其實sba係無咩用架
因為你會考個grade如果係低1-2level
sba個level都會一樣低1-2level
所以我ms都話做sba黎無咩用= =""
係睇下你會考同平時表現有咩太太分別咁解
作者: josephtung    時間: 2009-5-12 12:42 AM

引用:
原帖由 elainee 於 2009-5-11 11:05 PM 發表
其實sba係無咩用架
因為你會考個grade如果係低1-2level
sba個level都會一樣低1-2level
所以我ms都話做sba黎無咩用= =""
係睇下你會考同平時表現有咩太太分別咁解
吓!原來係咁嫁!
因為我sba有20/24,
而會考英文又係lv2同lv3之間,
所以唔知sba可唔可以幫我拉上lv3!
作者: 暗影狂奔    時間: 2009-5-13 10:32 AM

咁如果會考成績好過sba既話會唔會比sba拉低=.=
作者: ginny    時間: 2009-5-13 07:59 PM

正係知 reading 20, writing 20, listening 30, speaking 15, sba 15
作者: elainee    時間: 2009-5-17 06:45 PM     標題: 回覆 #6 暗影狂奔 的帖子

應該唔會
佢係怕學校d老師係sba俾分太鬆手啫
但其實英文短期內好難up幾個grades
作者: 暗影狂奔    時間: 2009-5-17 08:01 PM

引用:
原帖由 elainee 於 2009-5-17 06:45 PM 發表
應該唔會
佢係怕學校d老師係sba俾分太鬆手啫
但其實英文短期內好難up幾個grades
有d人可能好求其咁做嫁麻

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0