本區搜索:
Yahoo!字典

覺唔覺今年中文卷好有問題呢?

好似好少人作文議論攞5*
不過我寫中庸之道就有5*

回覆 #7 ting1011 的帖子

我都以為綜合會死左, 我漏晒格式...reading出乎我意料之外
listening仲神奇, 做完一頭務水, 但係結果都ok
>>>閱讀分享區<<<

I am studying at HKUST! If you have any questions regarding HKUST and any programmes, you are welcomed to contact me!

係....真係唔識做reading...但竟然5*,,呢個真係耐人尋味

我都唔識做reading... 唔知佢問咩又唔知要答咩, 但都有lv.5
而oral我覺得考得唔好, 可能得lv.3點止又有5*,

我同樓主一樣....最搞笑聆聽得1囉...
我係11155=>>>LV2
自問作文平時都3以上..但係....考官俾1..

真係好吾甘心,平時差過我果d都有5*,而我得5,考試真係睇運氣
永不言敗

其實真係好想知點樣改架....不過呢個永遠都係一個謎...=.=

今年我retake中文都好o嘴= =
reading由 3變左5*
但writing由 5變成3= ="

英文都係..
reading由3變左5= =

除左作文之外, 其他都係好左/無變

我已經見到唔少人因為中文fail左差d 升唔到中六...

引用:
原帖由 09ce考生 於 2009-8-5 05:36 PM 發表
你真係過份
論輩份都應該我先
我大定你大

引用:
原帖由 catter_kir 於 2009-8-5 06:18 PM 發表
我都以為綜合會死左, 我漏晒格式...reading出乎我意料之外
listening仲神奇, 做完一頭務水, 但係結果都ok
你好似出席個壇聚, 個樣"樣"哂
哂命唔會有好下場

純粹善意忠告
引用:
原帖由 goodluck888 於 2009-8-6 12:41 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1322892&ptid=103692][/url]

我大定你大
緊係你大
引用:
原帖由 October3rd 於 2009-8-6 01:41 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1323021&ptid=103692][/url]
咩輩份, 你又知你大過佢?

回樓主: 睇過下今日ge帖同今年ge題目,
似乎依家ge中文作文有趨向中化形式ge傾向.
大家都係好自為之了.
你最大

引用:
原帖由 kinwould 於 2009-8-5 06:12 PM 發表
好似好少人作文議論攞5*
不過我寫中庸之道就有5*
認同~
我有個fd寫議論文,,佢話佢寫得好普通都5*,,
我寫第1題,,好比心機寫,,以為會ok,,點知得3,,,T^T

我作文都lv1,平時學校作雖然麻麻,但總覺得怪怪地

作文..我上年5*...今年...1=_="
面試果陣..d miss都係咁問我做咩差別可以咁大

我作文作有朋自遠方來, 作到1999咁
我考完已經心知不妙....諗住最多lv3, lv2都有機會
點知出黎有lv5
反而listening 好有信心...平時係學校都係頭幾...竟然得lv2

我綜合係學校係次次都肥肉,我咁都可以有LV.5,真係唔知點比...

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。