本區搜索:
Yahoo!字典

我日讀夜讀, 落得19分下場

咁又唔好咁灰,可能係你讀書既方法出左問題呢?不如試下檢討失敗既原因,有時唔一定關資質事
而且入唔到恆商我唔覺得有咩所謂,好似我咁,我身邊有d同學都想去恆商/莊記,但我夠分都寧願留番o係原校
換個角度諗下,留原校都未嘗唔係一件好事,至少唔洗重新適應新環境,又可以同自己既好朋友一齊

引用:
原帖由 cealx 於 2009-8-5 07:16 PM 發表
我肯定自己冇生存價值

我冇腦,弱智

我辜負家人的期望

我連20分都冇

我是社會的寄生蟲
你咁諗太偏激喇
冇20分就=社會寄生蟲?
要知道,每年會考能夠達到14分或以上既亦只係得果區區2萬幾人,更何況你係19分?
如果好似你咁講,依個社會豈不成是由寄生蟲所建立佔據既?
其實你已經唔錯嫁喇,可能係你自我要求太高,所以先至會覺得咁失望
對自己有要求係好事,但你亦都唔可以逼得自己太緊
AL一齊努力啦

回覆 #16 michaelim 的帖子

係wo
你今次考成點?

引用:
原帖由 michaelim 於 2009-8-5 08:30 PM 發表

食左屎= = 講出黎唔興香
總之同預計分數出入好大
我有幾科都炒左呀唉
有D係完全唔明發生咩事,真係唔甘心
有D就係自己衰唔去讀搞成咁,不過依D自己攞黎啦

引用:
原帖由 cheungchunyu06 於 2009-8-5 10:01 PM 發表
你地咁高分都係到哎...........
我一班 張cert 係合科合共最高分個到寫住 n.a
個d人點算 今日見到0分佢仲笑笑口同我講 仲有6xxx幾人陪佢
你有19分就好好讀書了 我得16分 英分仲要lv2 d學校仲要話明唔收個d就 ...
果d人唔值得同情

引用:
原帖由 cealx 於 2009-8-6 01:06 PM 發表

我要求高?

囉22-23 分咋喎, 個天咁玩我

全世界最不幸的事總是發生在我身上
咁又唔好講到自己咁不幸
發洩完之後試下搵晚認真諗下自己既讀書方法係咪出左問題啦
會考衰左咪高考再黎過囉

引用:
原帖由 lorilam 於 2009-8-6 01:11 PM 發表
唔好咁啦,,,
會考就係你識佢唔俾你高分,,
你唔識先俾高分你,,,咁難以估計
我個fd係學校既中文成績每次都F,,
見佢寫既文章係九唔搭8
最後佢都拎左level4
上年既我都係懶懶閒..
最後只得9分
所以去左去re ...
唔係一定唔識嫁咩

引用:
原帖由 cealx 於 2009-8-6 09:10 PM 發表

我同意佢講
我中文oral 緊張到口吃-----------> 5
   作文mock 唔合格----------------> ce 5*
overall : Lv4

econ 熟到爛, 95% up 得B

最緊要的關頭, 我次次都是不幸者, 全世界(包括同學,老師) 都 ...
依樣我同你一樣
我econ lq full mark,mc唔知錯左5定6條,總之overall係過95%,最後都係得b
今年econ太易,條curve拉到好高,我班既人幾乎個個b晒,大家都好唔甘心

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。