本區搜索:
Yahoo!字典

13分, 升定re......

13分, 升定re......

本人讀文商
13分,,,中(3)英(2)pass  2c 2d
問題係math...

math fail... f 左....

唔知升定re...

面過原校中6...miss係咁叫我re
叫我打好基礎(佢d語氣罷明唔想收我)
話因為我讀pa(D)  math成績都會睇埋
同埋上到去大學  有d大學見到你ce math fail囉  連考慮都唔會
最後放左係waiting list

去左幾間廢野問repeat 間間都話即時收我
但係我唔想re...有d學校仲要撕我張中6紙...我唔比佢撕
最後無re.

我唔想re  ge原因係下年係last一年
競爭相信會比e+大  而且聽d c 姐話 re. 完要升5分左右.....
因為係讀多年,,升得1,2分係無用
加上我都好唔甘心  差1分
and 本身英文底唔太好  驚下年唔好彩 fail左英文就渣都無

如果升中6,我都會retake番MATH ENG PA

咁我升定re好啊.,...................我一定會好努力
雖然知道ue係好好好好好好難
但係要我13分re 我更加唔甘心!

我面原校個時個miss都有問過我e個問題
不過我覺得時間分配問題姐, 世上無難事,只怕有心人丫ma, 加上e+8月 我可以e+開始溫

我知repeat唔洗撕中6紙
但係個間學校 一定要我地撕比佢(我見個個都撕)
我同佢講過話收中6先要張紙
佢竟然同我講 如果唔撕你張野 你咩會去其他學校

so我唔比佢.....

咁我retake 英數ge話....係咪升好d...

但係ive都好廢.....而且我完全無興趣...我連名都無報-.-""
因為報左都唔會讀.....

到e+目前為止 我仲未有學位.............  e加好淆自己無後路...............................唉...

引用:
原帖由 catter_kir 於 2009-8-5 11:44 PM 發表
我覺得你升中六先穩陣d, 最多retake, retake仲係唔好只好博al -->起碼可以叫做"中七生"
始終下年末代會考
你repeat既話一衰就衰去334
到時仲慘 -->叫做"中五生"only
無錯...同我諗ge完全一樣...................

就算al  f 哂
假假都叫中7畢業-.-""""""""""""""""""""""

回覆 #9 catter_kir 的帖子

嗯...我都係咁覺得
終於有人覺得升中6好d啦
我個心都定d

引用:
原帖由 哈利仔 於 2009-8-5 11:49 PM 發表

但我覺得報定有後路俾自己會好d...而且我仲起原校報埋重讀先...睇佢收唔收...聽日再搵學校..
我e+都好後悔做咩唔報...
我都係原校報左重讀...不過waiting list...唉................
明天博中六 洗唔洗早d去搵嫁.....e.g 排隊

引用:
原帖由 hkw 於 2009-8-5 11:52 PM 發表
要上F6都還可以
我就SUGGEST 你 一定要RETAKE
ENG MATHS....收左你既
就一定要好努力

但我就覺得應該REPEAT
打好基礎好D....
因AL 課程比較趕
你MATHS F, ENG 得LEVEL2
上到去會好辛苦
而一定要 ...
我就係知自己英文基礎唔好
驚下年比eaa玩死左  渣都無剩..
同埋英文唔係話好似econ咁操就升lv...
就算retake無升到lv....最少都叫pass...

引用:
原帖由 哈利仔 於 2009-8-5 11:57 PM 發表

我只係知聽日好似係2:00pm先開始...1:30pm到個d學校都差唔多啦掛

如果搵多幾間都唔收就算了...今日搵左幾間都唔收...打擊信心了...>
唔收就去讀ive?
我e+勁淆自己無後路...唉......

引用:
原帖由 bananaxd 於 2009-8-6 12:01 AM 發表
你學校係吾係收你13分?
如果係既 mathz其實吾係主要
你讀左上去 mathz可以係呢2年加油加油.

但re都可以 起瑪第2年中5 ce冇咁難睇(:
原校唔收
明天去搵學校升中6...唉
升到中6就 retake math eng

re ge話我反而驚死英文  到時真係re黎都哂氣...

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。