本區搜索:
Yahoo!字典

[Geog] Geog transect 同 討論 :)

Geog transect 同 討論 :)

Geog transect 同 討論

part 1 - 討論
大家一齊分享下miss / sir 俾左啲tips啊.
我有架. 有好幾個啊.我分享一個先啦
miss話paper 1 Q1 畫圖個part 有可能出transect. 因為之前未出過. ( 反白 )
喂 ~ 到你啦

=================================================

part 2 - transect question.

Q1. 如果畫transect寫啲字吾夠位 可否打直寫? ( 如圖 ) 會否扣分 ?

藍框 - 正常寫法 ; 紅框 - 打直寫 ( 吾夠位 )

Q2. mock exam有條題我吾明點解 麻煩了  ↓↓↓↓↓↓
explain how the concept of sustainable development was incorporated in the planning of tung chung new town ?

我呀sir懶係話收到料會出 sketch map

引用:
原帖由 G_G!smileXP 於 2010-4-14 02:55 PM 發表
我呀sir懶係話收到料會出 sketch map
sketch map ? 死, 我吾記得哂.
姐係咩? - -

引用:
原帖由 JOAN56 於 2010-4-14 03:05 PM 發表

sketch map ? 死, 我吾記得哂.
姐係咩? - -
2008 Q1
同埋呀sir話exercise可以做 samuel chan 本 map reading LQ 7

引用:
原帖由 G_G!smileXP 於 2010-4-14 03:07 PM 發表

2008 Q1
同埋呀sir話exercise可以做 samuel chan 本 map reading LQ 7
thank you 但係2008出左 今年仲出?
但samuel chan 既ex網上有無?
仲有 我miss話可能出 古洞北 同 平輋 what do you think ?

sketch map姐係小型地圖
好煩,最煩係佢= =

引用:
原帖由 MYTIMOTHY 於 2010-4-14 04:16 PM 發表
sketch map姐係小型地圖
好煩,最煩係佢= =
要跟番哂 又要岩比例
閣下 有咩高見呢?

sketch map 我覺得係送分架啦,
淨係跟住跟住圖畫,
northing,easting有冇寫同咪夠唔夠仔細
甘樣就5-8分全取
05同08出左,今年大熱呀

-.- 係呢到都撞到你 囧

引用:
原帖由 33445566 於 2010-4-14 05:24 PM 發表
sketch map 我覺得係送分架啦,
淨係跟住跟住圖畫,
northing,easting有冇寫同咪夠唔夠仔細
甘樣就5-8分全取
05同08出左,今年大熱呀
你甘講 我又覺啊

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。