本區搜索:
Yahoo!字典

[學科討論] 等Trans 科揮手區

回覆 59# 萱島大樹. 的帖子

PE都計GPA !?

回覆 60# 萱島大樹. 的帖子

引用:
原帖由 浦原喜助 於 2012-7-13 12:10 AM 發表
Sorry...XD...I answer that then...XP
I guess u CANNOT reg the course hold by medic faculty...( but juz ask if u can or not )...I think do not...since they are closed course...and only specialized for ...
我知medicine 第一年就係狂讀 anatomy
但係 life sciences 有得 reg 呢個 course?

引用:
原帖由 714 於 2012-7-13 12:01 AM 發表
PE都計GPA !?
放心 唔計

推下,等大家share下

回覆 63# 萱島大樹. 的帖子

引用:
原帖由 浦原喜助 於 2012-7-18 09:29 PM 發表
NO! Life Sci do not have anatomy. So that I said u should have try to apply course based approval from medic faculty , give it a try !!! =]
Just tell your situation and ask them. After asking for co ...
即係到時我應該去搵 medicine department 個 professor?

回覆 67# 萱島大樹. 的帖子

引用:
原帖由 浦原喜助 於 2012-7-21 10:55 PM 發表
Not professor, the department office ! =] and make sure u build good relationship with your prof teaching you, for e.g. always discuss "meaningful" topics with him/her....DO NOT ASK stupid questions,  ...
但係去到既話佢會唔會唔so 我-_-

引用:
原帖由 萱島大樹. 於 2012-7-23 08:25 PM 發表

但係去到既話佢會唔會唔so 我-_-
where is your  勇氣

回覆 69# 萱島大樹. 的帖子

引用:
原帖由 浦原喜助 於 2012-7-25 04:17 PM 發表
Automaton 兄說得對...要的就是管他牛鬼蛇神...也要用誠意打動別人的努氣...現在這代簡直一蟹不如一蟹...連甚麼是嚐試,堅持也不懂了嗎?一開始就想著放棄,你真的想入medic的嗎?!

我harsh你係想燃起你團火...宜家都 ...
haha 我係擔心姐放心啦我到時實會去問

引用:
原帖由 Automaton 於 2012-7-23 10:42 PM 發表

where is your  勇氣
hahahaha 有既有既

回覆 73# 萱島大樹. 的帖子

各位可否幫幫忙?
下年我就要讀hku engine,應該會揀civil
我知道hku trans係難上加難,但我想問,假如我真係爆到高分,可以trans到 d咩野科ge year 2??
我本身意屬archi,survey,e兩科有無機會?
另外其他神科如law,medic,dentistry係未0機會?
萬分感激

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。