本區搜索:
Yahoo!字典

[求助] 重考跟NON-JUPAS 的問題

重考跟NON-JUPAS 的問題

小弟 係2012 AL文科生
AL  A D
中化 D
UE : F (已APPEAL)
想問下重考UE 跟NON-JUPAS (因為下年冇左JUPAS FOR AL)   入香港既大學既機會仲存唔存在? COMBINE CERT 會唔會好難入U?
小弟已報左ASSO 如果加埋ASSO 既成績有冇幫助?
求回覆 小弟唔知點算好 分身以短短幾個月時間去沖UE   升級既機會應該不大了- -
所以希望大家能比D意見

PUSH!!!

1.想讀咩科?
2.英文本身點?
3.想讀邊間U?
http://dsechihistory.mysinablog.com/

1.想讀HIST
2. UE : EEFUE
3. BU (特別係HIST/社會科學/地理/中研)
引用:
原帖由 benlkw01092 於 2012-7-28 11:46 PM 發表
1.想讀咩科?
2.英文本身點?
3.想讀邊間U?

BU HIST向來頗出名。以舊制AL計,至少要AL BB才可以入,反而雙語得E也沒問題。
BU HIST RETAKE NO PENALTY。
BU亦接受IELTS,6.5或以上會收。
引用:
原帖由 jayexe128 於 2012-7-29 06:05 PM 發表
1.想讀HIST
2. UE : EEFUE
3. BU (特別係HIST/社會科學/地理/中研)

http://dsechihistory.mysinablog.com/

我係2011年al考生 11年 CDEF 12年 hist D ue F 同上年一樣= = 我同樓主一樣 都想出年再retake ue hist就諗緊 都想問出年可唔可以al+asso成績報u

係好灰...冇左jupas 好慘
又唔知重考仲有冇用
所以想問下asso成績加埋al 有冇用
本人好想讀hist

想問下LU 既HIST RETAKE UE 會唔會有PENALTY? LU HIST 都OK
引用:
原帖由 benlkw01092 於 2012-7-29 11:26 PM 發表
BU HIST向來頗出名。以舊制AL計,至少要AL BB才可以入,反而雙語得E也沒問題。
BU HIST RETAKE NO PENALTY。
BU亦接受IELTS,6.5或以上會收。

回覆 8# jayexe128 的帖子

我有個補習學生入了LU HIST. LU HIST要求不高, 但UE要有D或以上, 語文門檻較高.

請問你個學生係咪跟JUPAS 入?同埋AL 有咩成績? 想作個參考
引用:
原帖由 benlkw01092 於 2012-8-8 01:49 AM 發表
我有個補習學生入了LU HIST. LU HIST要求不高, 但UE要有D或以上, 語文門檻較高.

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。