本區搜索:
Yahoo!字典

[JUPAS] delll

回覆 79# bobokaka 的帖子

55..所以佢出得呢類題目,
應該唔係考人內容,
而係睇eng & oral

引用:
原帖由 史瑞克 於 2012-7-30 06:22 PM 發表
55..所以佢出得呢類題目,
應該唔係考人內容,
而係睇eng & oral
eng

我冇咩personal story 去同我夢想連接,只係單純有興趣所以想做。
用名句黎做最尾一句總結好冇

其實係睇你對答溝通only ,好小真係睇內容

回覆 81# bobokaka 的帖子

其實個story可以好簡單,Eg. 我之前話想入marketing,
而我好中意new ideas ,
暑假得閒會入廚房自創菜式,
呢種innovative ge character好suitable for marketing

另外除左用名言,
可以用一d simple ge business model(e.g.4Ps of marketing)as ending
甘樣可以show到你既interest

我覺得唔好準備到咁誇,如果你即時回應既表現無咁好,有落差反而扣分

引用:
原帖由 limhoho2008 於 2012-7-30 06:36 PM 發表 我覺得唔好準備到咁誇,如果你即時回應既表現無咁好,有落差反而扣分
55... prepare 個方向就足夠
忌成份稿寫出黎
我見過有人背intro背到好明顯,
但討論卻一語不發

引用:
原帖由 史瑞克 於 2012-7-30 06:41 PM 發表

55... prepare 個方向就足夠
忌成份稿寫出黎
我見過有人背intro背到好明顯,
但討論卻一語不發
IN HKU 都唔出聲?

引用:
原帖由 limhoho2008 於 2012-7-30 06:36 PM 發表
我覺得唔好準備到咁誇,如果你即時回應既表現無咁好,有落差反而扣分
ok

引用:
原帖由 bobokaka 於 2012-7-30 06:48 PM 發表 IN HKU 都唔出聲?
另一次,cu hotel

引用:
原帖由 史瑞克 於 2012-7-30 06:53 PM 發表

另一次,cu hotel
OIC,不過今次應該唔會,720擺得上去姐係勁人

引用:
原帖由 bobokaka 於 2012-7-30 06:57 PM 發表 OIC,不過今次應該唔會,720擺得上去姐係勁人
既然係borderline cases, 未必好勁ge.
唔洗甘擔心

引用:
原帖由 史瑞克 於 2012-7-30 07:02 PM 發表

既然係borderline cases, 未必好勁ge.
唔洗甘擔心
人地borderline X,math
我borderline eng

-> group discussion 高下立見

引用:
原帖由 bobokaka 於 2012-7-30 07:07 PM 發表 人地borderline X,math 我borderline eng -> group discussion 高下立見
睇多d英文節目with ENG subtitles 有助improve ENG

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。