本區搜索:
Yahoo!字典

[照片分享] 荷蘭和比利時之間的交界

荷蘭和比利時之間的交界

這樣就算是國界啦!

<p align='center'><b>2015 DSE!!!</b></p>

有乜問題?佢地現在同屬歐盟地區
d人可以互相到對面住,工作,就學 完全冇問題

都幾得意
咁間屋踩過界,填地址應該應belgium定係netherland呀?

引用:
原帖由 可樂雞翼 於 2012-9-18 06:21 PM 發表
都幾得意
咁間屋踩過界,填地址應該應belgium定係netherland呀?
寫明係邊境,EU

引用:
原帖由 斯先生 於 2012-9-14 11:29 PM 發表
d人可以互相到對面住,工作,改名就學 完全冇問題
其实, 香港的中英街都是差不多
改名達人

引用:
原帖由 fatabeicup 於 2012-9-22 12:42 AM 發表

其实, 香港的中英街都是差不多
但咁樣wor,大陸個邊既人,唔可以入香港市區,除非有其他野

但EU唔係,你住哂全部地方都無問題\

回覆 6# 斯先生 的帖子

還有,中英街不是國界啊。
<p align='center'><b>2015 DSE!!!</b></p>

咁間屋屋主要交差餉既話係米要交俾曬2個國家

引用:
原帖由 helpmesos 於 2012-9-22 09:38 PM 發表
咁間屋屋主要交差餉既話係米要交俾曬2個國家
佢地既國家都唔知有冇差餉呢個概念
不過要交重稅係真,一個月薪水的60%做稅
睇你拎乜身份證,荷蘭就交比荷蘭,比利時就交比 比利時

應該唔會兩邊交。

可能根本就是兩戶人家。

引用:
原帖由 123qwerty 於 2012-9-14 09:57 PM 發表純銀首飾寫字樓搬運playgroup

這樣就算是國界啦!
不是吧,就這樣,太有趣啦吧,呵呵

一腳踩在比利時
一腳踩在荷蘭lol

引用:
原帖由 1234441 於 2012-10-29 11:19 PM 發表
一腳踩在比利時
一腳踩在荷蘭lol

還不是嗎?

引用:
校際音樂節導師中心店原帖由 斯先生 於 2012-9-14 11:29 PM 發表
d人可以互相到對面住,工作,就學 完全冇問題
完全~~~認同~~~叻仔

引用:
原帖由 helpmesos 於 2012-9-22 09:38 PM 發表
佛牌專門店佛牌咁間屋屋主要交差餉既話係米要交俾曬2個國家
真係好問題........點計好~

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。