本區搜索:
Yahoo!字典

[戀愛問題] 暗戀的異性喜歡開感情玩笑

暗戀的異性喜歡開感情玩笑

佢有女朋友?

回覆 2# k456456 的帖子

之前開玩笑時無,衣家有左半年。我反而集中想知多d關於異性感情玩笑的話題。

嗯...其實如果佢淨係同你一個(女仔)開玩笑,唔多唔小對你都有d好感咖喇,想引起你對佢既注意.
但係佢對好多人都係咁,就可能係佢性格比較鍾意開玩笑

其實仲有呢..

"這代表他之前說的話都是玩笑,不可當真麼?"
都要睇佢同你開邊類玩笑,講真,異性之間好小冇好感都開感情玩笑咖,唔怕連fd都冇得做咩....
如果佢同你講話鍾意你,之後又話係講笑,
我個人覺得係佢真係對你有d好感,但係又怕瘀,怕你對佢冇野,所以扮野話講笑

回覆 5# k456456 的帖子

當時他無拉拉問我會唔會中意他。果陣系音樂日,我根本無心理準備同埋我好享受同學嘎表演。加上當時他同我有位女性朋友好親密(其實他們只系朋友),個女仔坐系我地隔離。另外我唔多唔少有d飄飄然,我林左幾秒,話唔會。之後我全程顧住聽人地唱歌。

過左幾個月,我就快去台灣旅行。我問過所有朋友伽地址,想到時寄明信片比他們。我問埋他伽,點知他問我系唔系要向他表白。我話:咩話?他就話:開玩笑而已。到最後他都無比到我。

幾個月後後尾他同我講叫我唔好太留心他講過嘎野,有時候他自己都唔記得講過咩。

有時D野都真係幾講timing...
可能因為之前你未ready(even可能未中意佢),所以e+佢先咁講.

你都好d,我鍾意左個實習呀sir,想同佢講笑都唔得,想中意佢都唔得

回覆 7# k456456 的帖子

但其實我一直以來我好喜歡他,我就唔明點解他唔察覺。如果他察覺,他又中意我,應該會主動葛。但他又無主動。
如果他唔中意我葛,應該唔點理我,又或者叫我唔好多心。但他從黎無甘,都依然當我系朋友。最近我po d  相,我去外國玩葛。他留言話我:終於至少外表變得比較可愛。
我問他系唔系代表之前唔可愛。我好記仇嘎
他話:唔,好啦,你當我無講過拉。
他系唔系覺得我無理取鬧

可能佢唔息答你姐

睇得出你好鍾意佢~~
如果唔係又點會介意/在乎佢的說話呢.....

但其實我一直以來我好喜歡他,我就唔明點解他唔察覺。如果他察覺,他又中意我,應該會主動葛。但他又無主動。
我覺得男仔多數係可以感覺到有人喜歡他,點解佢冇主動?
我估因為佢愛佢的女朋友多過愛你lor

不過,好多男仔好鍾意flirt 女仔架wo~你可能係佢flirting 的對象之一

回覆 10# amy@chun 的帖子

系亞,對於他,我只能講無論系咩原因都好,就系有緣無份。我都唔明點解,他會覺得我系果種仲未考慮拍拖or抗拒拍拖嘎女仔

回覆 9# k456456 的帖子

我都唔明點解,他會覺得我系果種仲未考慮拍拖or抗拒拍拖嘎女仔。

引用:
原帖由 蝌蚪b 於 2012-12-19 09:44 AM 發表
我都唔明點解,他會覺得我系果種仲未考慮拍拖or抗拒拍拖嘎女仔。
你係唔係比較文靜?同埋你成績好佢好多?

回覆 13# k456456 的帖子

我比較文靜,他都系。他好過我,考上HKU。我無他甘好,當時有機會考上hkied,但我reject左。衣家林住retake,通埋他女朋友響內地,他都系內地人,2年前黎香港讀高中。

好明白你既感受....
唉..但係雖然你地冇得發展成情侶,但至少你地相處既時候係開心,係sweet

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。