本區搜索:
Yahoo!字典

投票項目 ( 多選: 最多可選 7 項 ) 參與人數 2188

1. 中文
2. 英文
3. 數學
4. 通識
5. 物理
6. 化學
7. 生物
8. 地理
9. 會計
10. 經濟
11. ICT
12. 中史
13. VA
14. 旅遊
15. 其他(請列明)
16. 我只想睇投票結果

2014 DSE各科試卷難度總結

2014 DSE各科試卷難度總結

差唔多就完DSE啦,你地覺得今年邊科的試卷較難??

中文paper1

中文paper1 x2

問你第9味實在太有玩味  = =

鹹苦比喻人物 = =

https://www.youtube.com/watch?v=IuVderCjsoo

Without doubt, biology
2015 DSE 中文BIo 5** | HKU | 私補請PM

if u ask to vote for easy papers, Phy and Bafs for sure

回覆 1# Nick328 的帖子

肯定系bio啦= =,,出題異常,,,完全唔系大路野,,,

引用:
原帖由 D.Y. 於 2014-5-3 11:34 PM 發表
中文paper1 x2

問你第9味實在太有玩味  = =
鹹苦比喻人物 = =

https://www.youtube.com/watch?v=IuVderCjsoo
講真
份卷有少少難,部分
但大部分都好易..

引用:
原帖由 sliverfly 於 2014-5-4 10:15 AM 發表
講真
份卷有少少難,部分
但大部分都好易..
大部份都係long q,
得好小填充同mc
too hard...

做呢個調查根本冇意義讀化學既肯定多過西史
咁化學多人話難係咪代表難過西史卷?

引用:
原帖由 k456456 於 2014-5-4 02:02 PM 發表

大部份都係long q,
得好小填充同mc
too hard...
READING 真係唔難-.-
反而我覺得2013年問你咩 用左咩手法既MC,仲難
同埋LQ都幾正路..唔算太刁難.
我最唔甘心就係2012年既READING..超唔大路囉..講愛祖國..
今年係三年之中最易既READING..所以問題問MC, 一定個個都識
LQ就分到高下..但係LQ又唔係想像中咁難就真= =

反而BIO最難..
難在佢問得好刁鑽,應該出既都唔出
問法都幾玩野,但係唔緊要,大家齊齊死架啦XD

回覆 10# sliverfly 的帖子

哈哈,大家齊齊死 唔洗驚

好阿好阿bio齊齊死 條curve低d please

琴日一打開地理卷二真係HI左聲
卷二好向左走向右走難 特別eassy

BIO 同中文~

生物同上年比真係難左d

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。