本區搜索:
Yahoo!字典

[DSE] 其實洪偉權真係好伏囉,打手唔該唔好再昆人啦。

我呀哥都中左招,都話打算retake中文……

引用:
原帖由 fatt 於 2014-5-29 07:28 PM 發表
Personally, YY lam is the best.
我覺得蕭SIR好D

我今年RETAKE補洪SIR反而考得唔錯~~
我諗你係唔明佢做乜  佢閱讀理解係教完你點鎖位同邊d應該抄邊d唔抄同埋要抄幾多
先至同你寫個答案
佢話listening個結果大約都定左,好難有D咩進步
呢樣野其他老師唔講其實都係岩架啦  點會上完堂可以即刻升幾個grade  題型年年轉  又睇你狀態
呢份卷可以準備既野唔多係事實  洪sir都有教危機意識同準備工作
其他補習老師都有教唔同題型點答  佢又唔係無教野  
我今年又有試yy但都覺得唔岩
補習人夾人姐, 唔岩咪轉, 聽完無用咪閃
我上年補黃海星都炒左,  我唔會話佢伏,
事實係中文補習個個老師教既重點都唔同
我上過yy唔岩我原因係雖然 係好多練習同配套  但比咁多練習你唔明d skills或者份卷應該點操都係無用

黃海星重文化  教文化應用多  岩d勁人 但底差無乜用
洪偉權係少配套但教你用咩方法做份卷係concept清 但配套差
yy就配套多  5**範文多  岩d自己識溫書既人  唔溫就無乜用
各有各好既姐

引用:
原帖由 joejoeyip33 於 2014-5-29 06:52 PM 發表

其實佢根本就係死好彩。我上capturestar果時好多野要我地溫其實根本冇考。
而且佢光與影果度教得20分鐘,我上佢好regular都唔知講過幾多篇範文啦。
要中有幾難姐?總有一篇中到。
但最激氣係,我學校阿sir係stud ...
其實今年光與影,如果照用番 洪偉權 教既寫法 作答,會唔扣題,分分鐘仲離題。
無錯,佢係中 個「題目」,但內容要求完全唔同,所以 如果d人 係都要話 佢中晒、好勁、5**等,就祝佢 自求多褔。

講真果句,如果真係勁,真係有料,點解又要搵咁多打手幫佢   宣傳「貼中實錄」?

Anyway,14/7就知龍與鳳。

好勁窩,又會甘啱由7跌到落17甘押韻,真係好有說服力呀你

引用:
原帖由 HKEARN 於 2014-5-29 08:39 PM 發表
我今年RETAKE補洪SIR反而考得唔錯~~
我諗你係唔明佢做乜  佢閱讀理解係教完你點鎖位同邊d應該抄邊d唔抄同埋要抄幾多
先至同你寫個答案
佢話listening個結果大約都定左,好難有D咩進步
呢樣野其他老師唔講其實都係 ...
我知,但問題係我真係比佢打手昆左好多,我起初見D人係小卒呢度話洪偉權有幾好幾好,仲囉其他補習老師去做比較,好似好店咁。
但點知完全係兩回事囉,係名遠大過實,真係唔覺佢係D人講到咁好,我係比佢打手昆左囉。

引用:
原帖由 louise16682000 於 2014-5-29 10:26 PM 發表
好勁窩,又會甘啱由7跌到落17甘押韻,真係好有說服力呀你
我真係跌左,數字咁岩有咩問題?

我學校2月考MOCK又跌埋,個排名跌得愈黎愈勁,我真係唔明點解你係搵黎

押韻串我囉,我都估到我DSE死硬嫁啦。

me too 比打手昆

引用:
原帖由 joejoeyip33 於 2014-5-29 10:45 PM 發表

我知,但問題係我真係比佢打手昆左好多,我起初見D人係小卒呢度話洪偉權有幾好幾好,仲囉其他補習老師去做比較,好似好店咁。
但點知完全係兩回事囉,係名遠大過實,真係唔覺佢係D人講到咁好,我係比佢打手昆左囉 ...
其實真係教得好、有料既,DSE成績就係最好明證。
所以根本唔需要打手,都自然會出名&紅。

只有無料既,先會不停請打手宣傳。

所謂 有麝自然香,依個就係補習界既原則。
所以,其實您見到唔紅既老師,  係唔需要去諗,直接唔補就ok。

引用:
原帖由 dlalden 於 2014-5-29 10:12 PM 發表

其實今年光與影,如果照用番 洪偉權 教既寫法 作答,會唔扣題,分分鐘仲離題。
無錯,佢係中 個「題目」,但內容要求完全唔同,所以 如果d人 係都要話 佢中晒、好勁、5**等,就祝佢 自求多褔。

講真果句,如果 ...
食花生睇垃圾所謂tip中題既結果
睇下所謂no.1既洪偉權同no.1既蕭源邊個贏

如果蕭源同洪偉權比
真心蕭源好d
蕭源教書詳細好多
洪偉權就真系好求其做pp

蕭源同洪偉權都補啦,兩個都係王者!

引用:
原帖由 wilyeyeung56 於 2014-5-30 12:16 AM 發表
唔好玩啦,洪偉權係王者?講出黎真係笑大人個口啊,算數啦佢。
打手王者就真!

引用:
原帖由 kathy2628 於 2014-5-28 02:22 PM 發表
agree,我補蕭源。佢真係好好,跟足marking教書,教得又詳細,口才又好,表達技巧一流易入腦。
而且佢D筆記彩色睇得好舒服,唔會悶。
真係好有料的。
唔似d人唔跟marking,冇自己既exercise,一尾做pp,答案都背熟

引用:
原帖由 wilyeyeung56 於 2014-5-30 12:16 AM 發表

不要傻

蕭源多mock卷,筆記多練習,而且配套同教學經驗豐富

所以先覺得蕭SIR好過佢
補中文,補no.1。沒有最強,只有更強,蕭源才是真正王者:victory::victory:
補中文補蕭源是常識吧?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。