本區搜索:
Yahoo!字典

[院校討論] DEL

DEL

DEL..............

見你有BBA, 即是多數aim at business
其實你有dean list & scholarship, 原則上CV已經好過人
如果你aim at Finance行業的話, 你自己再去build connection & network
在工作上就可以有個好開始

如果你aim at research work
引用:
原帖由 QuitUdse 於 2014-6-2 07:14 PM 發表

1) 我今年已經24歲了.....我仲報讀year 1 會比人當系怪人嗎?

各位卒友身邊有同學都系甘大年紀嗎?
絕對沒有問題

阿伯讀year one, 50歲讀PhD我都見過,
24歲year one有咩問題
引用:
原帖由 QuitUdse 於 2014-6-2 07:14 PM 發表

我突然想到,反正都系要等到2014,不如我以自修生身份考2014 DSE,然後報jupas, 甘咪穩陣過non-jupas?

我問個staff, 他話原則上ok, 但勸我AL 人考DSE 遇到的風險(syllabus 改動,未學過通識等
你AL讀得如此好, 自自然會知道DSE是多麼幼稚
那些所謂風險根本不會發生

不要怕,有信心有能力, 自然可以打敗很多人

世界很大 沒你想像中那麼簡單
夢想沒便宜到只靠熱誠便能實現
等我話你知Engineering是什麼

現在開始本人極少上LS Forum

DEL........................

樓主,加油啊!
14年DSE考生

有心唔怕遲,最緊要係你唔好幫自己設個障礙
【DSE Maths】中大教育文憑 × 數學系畢業◆助你奪*升Lv~
首次以課題分班,10月開班招生,快d黎睇下~

導師簡介:按此進入

加油,樓主!!!!

我認為你DSE就應該冇問題的

如果你non-jupus 都實入到大學,你諗下AL成績同大學GPA都強,

而且好多大學都prefer收AL生多過DSE生,

若NON-JUPUS 面試表現正常,基本上實收你!!!!!

24歲有咩大不了姐, 其實5差好遠架咋,

比D信心自己啦 !!!!

樓主的經歷真不容易.........

反觀自己系個hea 讀的大學生,好慚愧

樓主加油啊!

有心唔怕遲,加油啊!!!!!

24歲YR1真係唔係問題,如果人地知你經歷唔會當你怪人仲會更尊敬你。樓主加油

最近訪問的版塊
重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。