本區搜索:
Yahoo!字典

[DSE] 《《《《《DSE物理科補習大全》》》》》

引用:
原帖由 Niva 於 2014-6-25 06:06 AM 發表
遲下我會出埋數學/m1/m2/化學

Frankie Yip係我數學老師,但我覺得佢教得嘛嘛

回覆 60# Niva 的帖子

做卷勁唔代表教書勁
認同!好多勁人自己超勁但一講野就語癌

但做卷唔勁我認為佢教書都唔會勁
自己都唔識做
憑咩去教人啊

引用:
原帖由 myleung0928 於 2014-6-27 05:14 PM 發表 做卷勁唔代表教書勁認同!好多勁人自己超勁但一講野就語癌但做卷唔勁我認為佢教書都唔會勁自己都唔識做憑咩去教人啊
That's why I banned Wayne Leung and Vic Chan!
如果大家覺得C.W.做錯左2012年 都有權唔補

但係唔出答案果D你又唔知佢會唔會做錯

咁基於你既說法。kenfung is the only one.

引用:
原帖由 economic 於 2014-6-27 12:30 PM 發表 Frankie Yip係我數學老師,但我覺得佢教得嘛嘛
Details? 原來佢有教數?

回覆 57# askfornotes 的帖子

高琨做得ENGINE 讀PHY 用PHY 做光纖拎獎有咩問題有邊個ENGINE 唔洗識PHY 問題係ENG 解題方法 對於CONCEPT 底差GE 同學 跟本用唔到
我邊道有講phy出身的較工程的好
只係有ENGINE 都要MSC 係識用PHYSICS CONCEPT 教PHY
搵ENGINE 教 PHY CONCEPT 係有問題
最少ENG 係用數做PHY 唔係CONCEPT 做PHY
加上 讀PHY又教PHY GE 人唔多 一兩個問題 PERCENTAGE 已經好大
你咪搵小數法則去瞞

引用:
原帖由 Niva 於 2014-6-27 07:07 PM 發表
That's why I banned Wayne Leung and Vic Chan!
如果大家覺得C.W.做錯左2012年 都有權唔補
但係唔出答案果D你又唔知佢會唔會做錯
咁基於你既說法。kenfung is the only one.
我今年DSE學生
希望唔需要再去補習
但欣賞你無私分享
期待你對其他科目老師作出分析

引用:
原帖由 joyceli 於 2014-6-25 11:34 PM 發表
其實講到尾, 我都係會簡番KEN CHAN
因為佢上堂好有技巧咁教SKILLS
悶左就會有個笑蛋出黎
笑住咁學真係容易入腦好多
有陣時上堂悶真係再有用都無
其實我覺得日校D老師有陣係左有料 只係太悶
所版勾起學生興越都好重要
我覺得Ken Chan 做得好好!

引用:
原帖由 superjam 於 2014-6-28 12:56 AM 發表 有陣時上堂悶真係再有用都無 其實我覺得日校D老師有陣係左有料 只係太悶所版勾起學生興越都好重要我覺得Ken Chan 做得好好!
KEN CHAN真係PHY王道

英皇打手們
你地要玩去第二度玩啦
樓主咁有心分享
錢唔係咁賺的

你地除咗alan chan, ken chan and 洪偉權
仲識咩人?
小卒真係多得你地唔少

引用:
原帖由 myleung0928 於 2014-6-29 12:31 AM 發表
英皇打手們
你地要玩去第二度玩啦
樓主咁有心分享
錢唔係咁賺的

你地除咗alan chan, ken chan and 洪偉權
仲識咩人?
小卒真係多得你地唔少
小心d阿~ 打手們話 d tutor幫到學生拿A嫁!! 我唔要A啊!!

Wayne Leung AL 得 D
CW 改哂d答案

引用:
原帖由 向西不是夢 於 2014-7-4 12:23 AM 發表
Wayne Leung AL 得 D
CW 改哂d答案

你點知佢AL得D?
我啱啱上遵理個官網到睇

完來wayne leung係完全無放學歷出黎
佢其實係邊間大學的?

我之前問ken fung公開試係咩成績
都無人答我
你知唔知?

支持樓主出埋數學/m1/m2/化學

引用:
原帖由 katchung 於 2014-7-4 01:07 PM 發表 你點知佢AL得D?我啱啱上遵理個官網到睇完來wayne leung係完全無放學歷出黎佢其實係邊間大學的?我之前問ken fung公開試係咩成績都無人答我你知唔知?
咪扮嘢啦!
網頁大大仔字寫城大畢業呀!
盲亨

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。