本區搜索:
Yahoo!字典

考唔考第3次dse好...同時讀poly hd

第一年: 323355
第二年; 423444

入左poly hd
有咩學校考3次都唔扣分...

你係讀緊JUPAS 裡面既POLY HD?
如果係既話應該唔報得JUPAS架喎

而家我印象中大部分院校都唔會扣分,除左HKU同CU某啲科

雙修必死
你個科HD係咩科?

其實考兩次成績都差唔多
BEST 5 都係19
不如唔好再考啦
疊埋心水入ASSO/HD啦

引用:
原帖由 harrypeter 於 2014-8-12 10:58 AM 發表
你係讀緊JUPAS 裡面既POLY HD?
如果係既話應該唔報得JUPAS架喎

而家我印象中大部分院校都唔會扣分,除左HKU同CU某啲科
3次成績combine都唔扣??
jupas hd真係唔報得jupas?
我真係好想入中大呀...
但係poly hd大部分都上番poly 唉...

雙修好艱難,特別係你要追英文
其實佢第一年兩科選科5左
第二年就唔使讀選修科都得啦
中史補習基本已滿,多謝支持。

引用:
原帖由 ds111018 於 2014-8-12 11:07 AM 發表
雙修必死
你個科HD係咩科?
HD 物流

引用:
原帖由 penguin_wai 於 2014-8-12 11:59 AM 發表
其實考兩次成績都差唔多
BEST 5 都係19
不如唔好再考啦
疊埋心水入ASSO/HD啦
讀hd課程又多又難 我怕自己爆唔到gpa...

引用:
原帖由 abc281007 於 2014-8-12 02:02 PM 發表
雙修好艱難,特別係你要追英文
其實佢第一年兩科選科5左
第二年就唔使讀選修科都得啦
其實係俾個老師fake左咖 佢話全cert高分唔洗怕俾人扣分= =
點知jupas都係當combine既

如果你係讀緊JUPAS入面既HD,你要QUIT左先可以再報JUPAS,
HKCC就可以雙修

你只考多過一年,無論係唔係TAKE全科,無論有冇升GRADE,JUPAS都會當你係combine cert
但combine cert唔等於一定扣分,正如我上面講,目前只有HKU同CU某啲科扣 (我冇記錯既話)

引用:
原帖由 STEVEGARY 於 2014-8-12 02:13 PM 發表
你想入中大工程? -.-
SOC SCI

樓主想報中大? 中大只接受首兩次DSE成績
即使你第3次考到7科5**都可能唔會收你

讀HD唔需要quit.

nonono   not possible

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。