本區搜索:
Yahoo!字典

[院校資料] 【科大商學院】ECON SOC 為你獻上:{新生入學必睇攻略}

【科大商學院】ECON SOC 為你獻上:{新生入學必睇攻略}

大家好啊!我地係 香港科技大學學生會經濟學系學生會(即 ECON SOC)啊!

等我地介紹一下自己啦!我地 ECON SOC 係科大入面其中一個 最大  H Business Society,亦都係數一數二出名最熱血最好玩 H Society!

首先同咁多位岩岩考完 2016 HKDSE H咁多位同學仔講聲恭喜先!不過相信你地而家應該又煩緊放榜、入大學H野架喇

但係唔洗咁擔心喎!我地 ECON SOC 將會黎緊呢幾個月係呢個 Post 度為大家提供 最可靠、最全面
H各種 入學資訊 ,亦都會介紹一下 科大商學院 校園生活 ,務求令想入科大既咁多位係入學之前就對科大有充分H了解!

而且如果你地睇完之後,重有各方面關於科大H問題想問,我地 ECON EXCO 好樂意為大家解答架,所以即管放馬過黎啦!

總之,想要有用H入學資訊,係呢幾個月就一定要密切留意我地呢個 Post 喇!

係咪好想玩我地 ECON O’Camp 呢?唔洗急!睇住我地H O’Camp 預告片Promotion Video 先啦!

https://www.youtube.com/watch?v=S2Wkv92xwRg

https://www.youtube.com/watch?v=YqRF6mp1bgs

想知更多關於
ECON SOC H野?快 d click 入以下呢幾個網站喇!

1. ECON Soc 簡介

2. ECON Exco 介紹

3. ECON O'Camp Campfire 教學

4. 科大商學院 (HKUST Business School) 簡介

5. 程概覽及 Major Selection

6. 科大商學院基本收生要求

7. 計分方程式 Score Formulae

8. 科大術語與小知識

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。