本區搜索:
Yahoo!字典

有咩DSE收音機好介紹

有咩DSE收音機好介紹

聽講啲收音機成日都無貨所以諗住買定
各位邊隻比較穩定?thx

其實唔會成日無貨咁誇張,就算DSE臨考果個星期,我見我同學都仲買到。

而主流應該只有兩種架啦
1:SONY (有藍色灰色兩種)
用AAA電池。要自己用手較台,所以會有誤差。而如果你較左台之後,想睇下有無得再清啲,而多手再較,會有可能較唔翻頭先個台,甚至沙。

2:Corus DSE型收音機
呢個距可以自動搜台(內置曬所有考試頻道),幫你搵信號最好果個台。之後仲可以鎖定部機,避免你禁錯制或者唔小心禁到轉左台。當然亦可以手動搜台。距仲有信號 電力 音量 顯示,好清楚。呢個用鋰電池。

其實要打仲有好多野打。呢兩種都可以用。

ps我2016DSE,我有齊兩種,你有興趣可以賣比你。(無興趣就忽略我啦)

Corus果部聽講好鬼貴
除咗呢部仲有冇

引用:
原帖由 Peter3322 於 16-6-2016 09:52 PM 發表
Corus果部聽講好鬼貴
除咗呢部仲有冇
SONY隨時過$300, Corus 2013賣緊$299 有冇加價我唔知。
一生人一次考試,其實考完都可以當普通收音機咁用。$299投資換黎穩定接收,個人認為值得有餘。

想平既,去鴨寮街$60樓下,同SONY似樣既機都可以既。
中大會計畢業 BAFS 小組私補按此查詢
BAFS資源集中帖按此

Aitkenson 新出有部專for DSE既收音機
價錢唔太貴(比起Corus)

引用:
原帖由 BenBenQQ 於 2016-6-18 01:13 PM 發表
Aitkenson 新出有部專for DSE既收音機
價錢唔太貴(比起Corus)
可唔可以講多啲 因為好以係市面見唔到

Sony果啲手動搜台好難較到岩既台同埋好易郁到佢禁錯制。

回覆 5# BenBenQQ 的帖子

除左價錢平,Aitkenson依部機重有咩好丫?點可以買到?
dfh

引用:
原帖由 kitty20055a 於 2016-6-24 10:40 AM 發表
除左價錢平,Aitkenson依部機重有咩好丫?點可以買到?
佢係數碼搜台,一開機就自動幫你搵最清既台勁方便
你可以打去27368212問下!!

個樣係咁

邊到可以買到?

你可以打27368212同佢地講就得~!

回覆 9# BenBenQQ 的帖子

Thz for sharing, 嗶,幾好!~  等我打電話去買先
dfh

引用:
原帖由 kitty20055a 於 2016-6-30 12:02 PM 發表
Thz for sharing, 嗶,幾好!~  等我打電話去買先
師兄真係買咗?好唔好用?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。