本區搜索:
Yahoo!字典

IVEHevent marketing係點?

IVEHevent marketing係點?

上次去維園拎渣馬個跑手包時見到d工作人員做得好開心,
八卦中知道原來佢地讀緊書,
係老師安排佢地係果到做實習。
問心我都好羨慕佢地,
都想讀佢地個科叫event marketing and promotion。
唔知有冇人識依科?比d意見我參考下~~

回覆 1# megumegufire 的帖子

呢科我都唔知,但係應該會幾好玩~

引用:
原帖由 megumegufire 於 2018-2-1 03:52 PM 發表
問心我都好羨慕佢地,
都想讀佢地個科叫event marketing and promotion。
唔知有冇人識依科?比 ...
呢科應該用傳統Hmarketing差唔多掛~呢科就可能係集中係搞event方面~~

我朋友讀過呀,關於攪活動、市場宣傳果D,佢而家去左間event公司做,成日去會展、商場做野,見佢好開心,佢話做依行有工作滿足感喎!

引用:
原帖由 megumegufire 於 2018-2-1 03:52 PM 發表
問心我都好羨慕佢地,
課程好唔好都係睇你有冇興趣啫,有興趣就去讀啦

你有興趣就讀下先喇~iveH科都幾好讀H~

引用:
原帖由 x銀時x 於 2018-2-2 04:01 PM 發表
我朋友讀過呀,關於攪活動、市場宣傳果D,佢而家去左間event公司做,成日去會展、商場做野,見佢好開心,佢話做依行有工作滿足感喎!
其實我自己都好鍾意搞活動,好多時同朋友gathering呀生日party呀甚至有人求婚,我都會幫手做搞手~我諗我都岩讀!

引用:
問心我都好羨慕佢地,
就咁睇都幾岩你喎~搞eventH人最重要就係有諗頭,如果你鍾意幫人plan活動H話,讀呢科實ok喇~
個課程學市場推廣個d,呢行就長做長有,應該幾唔錯~~~

引用:
原帖由 Peanuts00 於 2018-2-5 04:55 PM 發表

就咁睇都幾岩你喎~搞eventH人最重要就係有諗頭,如果你鍾意幫人plan活動H話,讀呢科實ok喇~
個課程學市場推廣個d,呢行就長做長有,應該幾唔錯~~~
知唔知ive報名幾時完?因為我仲考慮緊~

有興趣就報左先喇~
我自己就覺得ive係幾好H~比到好多實習你~呢科有多d實習H話,畢業揾工都有著數

引用:
原帖由 megumegufire 於 2018-2-5 06:43 PM 發表

知唔知ive報名幾時完?因為我仲考慮緊~
既然對呢科有興趣就去馬,佢地2月28號就截止,快d去搞埋個報名喇~~唔係miss左又要等下年

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。