本區搜索:
Yahoo!字典

DELED

DELED

DELED

本帖最近評分記錄
本帖最近評語記錄

下次教上色仲好啦lz
我次次都係光暗做極都唔好

嘩~ 有ps教學了~ thx^^
做一些我能夠做到的事...

引用:
原帖由 中場小公主 於 2008-5-12 04:54 PM 發表
下次教上色仲好啦lz
我次次都係光暗做極都唔好
上色?你指漫畫上色嗎?
如果是p相那種改色的話,我想不用教吧。
光暗……?恕我愚昧我不明白你的意思。

回覆 #4 櫻嵐*景 的帖子

漫畫上色
同埋lz係唔係用壓力板嫁,套索得好好<---本人成日手震

我家才沒有這種東西啦~~~
套索得好是因為底色是純色罷了。
所以速食桌布用的圖一定要用底色是純色的圖,否則要用很久的說。

,,,

補上,我是不太會為漫畫上色啦~xdd
PS嘛……我主要是用來製wallpaper和p相的說。

回覆 #6 櫻嵐*景 的帖子

咁我遲d幫手教上色得唔得?
有咩方法可以改善到我手震的問題
人地話日日舉磚就唔會震

引用:
原帖由 rayrayyuen 於 2008-5-12 07:36 PM 發表
咁我遲d幫手教上色得唔得?
有咩方法可以改善到我手震的問題
人地話日日舉磚就唔會震
也好,因為本人很少用PS上色的說。<=懶上色的人類。
手震啊……我也有,只是會在用相機才會有這問題。
用PS cut圖的話就要多練習和善用小工具啦~~~XD

舉磚是練力,我不太清楚,但應該會有少許幫助吧……

原來ps除左執相仲可以咁用

引用:
原帖由 heimen7 於 2008-8-17 07:50 PM 發表
原來ps除左執相仲可以咁用
PS 唔執相仲有大把用途 !

thanks fors share

ps 吾系搞相既咩?

真係幾快!最好加埋TT上去''會MIX D

thanks!!!!!!!!!!!

唔錯呀~~~
學到多樣野

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。