本區搜索:
Yahoo!字典

LCCI ~

點解考lv1?
如果ce修左acc就應付到lv2架wor ._.

點報名??LV2難D定CE難D?

回覆 #17 mmw 的帖子

遲點兒會有公布的了
http://www.lcciasia.com/register.htm
around Aug-Sept ba....
可以自己去報...
Cogito, ergo sum

耳中常聞逆耳之言,心中常有拂心之事,纔是進德修行的砥石。
若言言悅耳,事事快心,便把此生埋在鴆毒中矣。
<<菜根譚>>

引用:
原帖由 treebear 於 2008-5-24 08:21 PM 發表
遲點兒會有公布的了
http://www.lcciasia.com/register.htm
around Aug-Sept ba....
可以自己去報...
THANKS..
我會去睇睇

我宜家報左港專D課程讀,我中四、五只係讀Econ,隔離班先有得讀Acc,所以我唯有宜家自己出去報
http://10al.fddsa.com/al.php?sub=ABCDJKV&oral=..&bg=13&ld=15&fs=4&x=8&y=42&sp=0&bgr=255&bgg=255&bgb=255&fgr=0&fgg=0&fgb=0&.gif

回覆 #17 mmw 的帖子

lv2 同 ce 個syl 一樣.
不過lcci易過ce.

今年 下 lv1.... 去觀塘考?>

引用:
原帖由 341824600 於 2008-5-23 06:27 PM 發表
lv1好似仲易過ce ga
YS
CE =LV2 GA MA~

LV1 =F.4 左右

引用:
原帖由 R.G 於 2008-5-24 07:26 PM 發表

有得幫人報??
定還是要讀完先有得幫人報??
唔駛..

就咁報is ok,but e+唔知la...6月考....

一係年尾

引用:
原帖由 kii17016 於 2008-5-24 10:55 PM 發表
lv2 同 ce 個syl 一樣.
不過lcci易過ce.
而家報幾時考架?

引用:
原帖由 paksing 於 2008-5-24 09:58 PM 發表
我宜家報左港專D課程讀,我中四、五只係讀Econ,隔離班先有得讀Acc,所以我唯有宜家自己出去報
其實如果有恆心...
自修刀 okay...
Frank Wood 已經就系天書來的,,

PS. 你個 course 要讀幾耐嫁?

咩係LCCI?

講真....LCCI就算係Lv 2都係淺過CE勁多 - - 係多D syl...不過D題目絕大部分都係勁表面...唔似得CE咁無啦啦2個大topic mix埋一齊中間又夾D深野陰人野 - -

要distinction...我諗你expect你CE拎到C的話都唔會係難事

MY FD話LCCI既lv1好低b=_=
所以佢打算直接考lv 2*其實得5得架?
summer有d開course話返13堂就可以考LCCI證書又係咪得架?
我想SUMMER報會計LCCI Course,但我對會計全無認識*
我係理科生*讀amaths的"
但我唔知會計會5會好難讀??

引用:
原帖由 simon1223hk 於 2008-5-26 12:56 AM 發表
講真....LCCI就算係Lv 2都係淺過CE勁多 - - 係多D syl...不過D題目絕大部分都係勁表面...唔似得CE咁無啦啦2個大topic mix埋一齊中間又夾D深野陰人野 - -

要distinction...我諗你expect你CE拎到C的話都唔會係難事
UM...

在近年lcc 有改變..

題目都變左5 選4

要求理解ge野多左

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。