標題: [JUPAS] delete [打印本頁]

作者: wan548673    時間: 2016-7-21 09:23 PM     標題: delete

delete

作者: A_MEN    時間: 2016-7-21 10:15 PM

你subject weighting既科全部都唔中播!
不過一定入到架啦,放心
作者: harrypeter    時間: 2016-7-22 12:14 AM

你ECON 5**對入依三科都係冇用
PT就一定冇你份,我每科都係≧你既成績,三年前A1都入唔到PT
RD同MLS都有機會既
作者: A_MEN    時間: 2016-7-24 11:30 AM

引用:
原帖由 harrypeter 於 2016-7-22 12:14 AM 發表
你ECON 5**對入依三科都係冇用
PT就一定冇你份,我每科都係≧你既成績,三年前A1都入唔到PT
RD同MLS都有機會既
點解要踩低其他人? 打擊人地自信心呢?
作者: harrypeter    時間: 2016-7-25 12:35 AM

引用:
原帖由 A_MEN 於 2016-7-24 11:30 AM 發表

點解要踩低其他人? 打擊人地自信心呢?
我都只係講緊事實,並冇踩人既意思。
我唔認為呃人係一件可取既事,你俾一個假希望人,最後反而會害咗佢,因為個落差係好難接受。

作者: A_MEN    時間: 2016-7-25 02:22 PM

引用:
原帖由 harrypeter 於 2016-7-25 12:35 AM 發表

我唔認為呃人係一件可取既事,你俾一個假希望人,最後反而會害咗佢,因為個落差係好難接受。

我講既野都係真,唔信你可以check ATUHK 2013 MLS admission data,I ...
難道你覺得,佢呢個分Radio 同 MLS 其實好難入唔到?
而且根本唔係事實與否既問題,係用語既問題
「一定無你份」呢d說話好難聽
作者: harrypeter    時間: 2016-7-25 11:40 PM

引用:
原帖由 A_MEN 於 2016-7-25 02:22 PM 發表

難道你覺得,佢呢個分Radio 同 MLS 其實好難入唔到?
而且根本唔係事實與否既問題,係用語既問題
「一定無你份」呢d說話好難聽
其實係你冇睇清楚我打既野......
我最後一句咪話佢有機會有RD / MLS

可能大家諗法唔同啦,我就覺得冇所謂,因為假如你只係聽到好正面既野,突然要面對現實既時侯會更難受。
假如咁多位因為我既說話感到唔開心,係度say個sorry先。
作者: 肉鬆    時間: 2016-8-2 08:29 PM

刻意俾個正面印象人,定玩人呀?

自己識講subject weighting既科全部都唔中,仲話人實入到,放流料仲好意思話人講野難聽

人地有STATISTIC話未必入到PT就話人踩低其他人

如果有人話STRAIGH 5 GE話想讀醫,人地話冇可能你又話人踩低其他人呀

現實就係現實,俾人有個假希望完全係一個小人,仲要自己咩SUPPORTIVE DATA都冇
作者: 100146    時間: 2016-8-4 10:32 AM

引用:

我講既野都係真,唔信你可以check ATUHK 2013 MLS admission data,ID 1234就係我。
當年PT未有宜家收得咁高,physics未係prefer subject,身邊好多人都話我入到PT架啦,
點知出到黎個結果係MLS,當時我真係接受唔到,於是我year 1chur到好盡打算trans 去PT,點知最後都唔得。
而家過咗咁耐我都唔認為MLS真係一個好既出路,特別係當我出完實習見識到MLS其實好多方面都比其他醫療科差。

講咗咁耐,我其實都只係想講唔好俾咁多假希望其他人,早少少接受現實並唔係唔好。
其實MLS 有咩咁差?
利申: 29分擺咗A1

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0