標題: 曾特首代表你嗎? [打印本頁]

作者: lulu9394    時間: 2009-6-15 10:52 AM     標題: 曾特首代表你嗎?

曾特首言論令人憤怒
如果他生於日本侵華時代肯定係一位大XX

作者: paulpn    時間: 2009-6-15 11:06 AM

引用:
原帖由 lulu9394 於 2009-6-15 10:52 AM 發表

如果他生於日本侵華時代肯定係一位大漢奸
點解?

我覺得佢係代表我個人睇法,莫非我又係大漢奸。

當然你認為佢唔能夠代表你,你可以出聲,但唔可以以道德黎批判人,

民主係彼此尊重!
作者: lulu9394    時間: 2009-6-15 12:42 PM

曾蔭權早前在立法會的答問大會上指六四事件已發
生多年,國家取得驕人成就,為香港帶來經濟繁榮和社會穩
定,相信港人對國家發展有客觀評價。曾特首的言論反映了
他見利忘義,唯利是圖的醜陋,他試圖以經濟成果合理化政
府枉殺無辜的事實。
作者: WRONG    時間: 2009-6-15 12:45 PM

總之 , 無論佢講 D 咩 , 都唔能夠代表我 。
作者: paulpn    時間: 2009-6-15 01:45 PM

引用:
原帖由 lulu9394 於 2009-6-15 12:42 PM 發表
曾蔭權早前在立法會的答問大會上指六四事件已發
生多年,國家取得驕人成就,為香港帶來經濟繁榮和社會穩
定,相信港人對國家發展有客觀評價。曾特首的言論反映了
他見利忘義,唯利是圖的醜陋,他試圖以經濟成 ...
咁同漢奸有何關係?

唔通見利忘義就係等同漢奸?
作者: lulu9394    時間: 2009-6-15 04:31 PM

引用:
原帖由 paulpn 於 2009-6-15 01:45 PM 發表

咁同漢奸有何關係?

唔通見利忘義就係等同漢奸?
咁就睇佢有甚麼公職,做特首要求更要高D
作者: lokointsi    時間: 2009-6-15 04:35 PM

引用:
原帖由 lulu9394 於 2009-6-15 04:31 PM 發表

咁就睇佢有甚麼公職,做特首要求更要高D
雙重標準
(雖然社會公認, 我也認同)
作者: hinokari    時間: 2009-6-15 04:35 PM     標題: 回覆 #2 paulpn 的帖子

如果佢咁土共都係漢奸,
依個世界只有少數人不是漢奸了.
曾蔭權頂籠只是港奸罷了.
作者: Ronald_Chui    時間: 2009-6-15 04:47 PM     標題: 回覆 #1 lulu9394 的帖子

發帖請留意﹕如帖子內容具人身攻擊如樓主以「漢奸」形容曾特首,請盡量以較平和的方式發表。

有關六四版區的版規將於日內公佈,內容將詳細交代發言的一些規則,多謝合作
作者: lulu9394    時間: 2009-6-15 04:49 PM

引用:
原帖由 hinokari 於 2009-6-15 04:35 PM 發表
如果佢咁土共都係漢奸,
依個世界只有少數人不是漢奸了.
曾蔭權頂籠只是港奸罷了.
港X又好,漢X又好,奸人都唔好代表我

作者: lulu9394    時間: 2009-6-15 04:52 PM

引用:
原帖由 Ronald_Chui 於 2009-6-15 04:47 PM 發表
發帖請留意﹕如帖子內容具人身攻擊如樓主以「漢奸」形容曾特首,請盡量以較平和的方式發表。

有關六四版區的版規將於日內公佈,內容將詳細交代發言的一些規則,多謝合作
sorry 我就唔用
作者: 末屆會考生    時間: 2009-6-15 05:04 PM

特首同國家一路話「國家取得驕人成就」
係因為當時鄧老同趙紫陽對於金融市場的政策
當時經濟初增長,通漲犀利
趙紫陽主張自由市場,唔宏調

簡單一句,如果當時鄧老無打倒趙紫陽,由其掌政
而家全中國個情況比美國等地更加大鑊

不過好可惜,香港人咁幼稚,咁表面,係唔會明咖喇.
作者: Ronald_Chui    時間: 2009-6-15 05:11 PM     標題: 回覆 #11 lulu9394 的帖子

不要緊的,其實不這麼嚴重,只是作個提醒吧。
作者: cyfung17    時間: 2009-6-15 05:15 PM

of course曾特首唔代表我
作者: lulu9394    時間: 2009-6-15 06:15 PM

引用:
原帖由 末屆會考生 於 2009-6-15 05:04 PM 發表

特首同國家一路話「國家取得驕人成就」
係因為當時鄧老同趙紫陽對於金融市場的政策
當時經濟初增長,通漲犀利
趙紫陽主張自由市場,唔宏調

簡單一句,如果當時鄧老無打倒趙紫陽,由其掌政
而家全中國 ...
其實我沒有支持那位領導人,沒有人知道邊個好,因為已經無得比較
我不喜歡西方式民主
當年64香港有很多媒體知道新聞,可惜香港現在少了很多,
香港依然可以自由言論,可惜國內少了很多,這是香港本錢.
香港人相對國內人已經沒有以前優勢,要靠自己真正實力才能打通國際.
只要肯尋找香港可以找到世界不同聲音,唔好放棄自己今時今日權利.
作者: Samson18    時間: 2009-6-15 06:16 PM

如果唔代表我地,咁佢出到去其他國家,然後亂講野,
咁大家又會話:有冇搞錯呀,亂講野,代表緊香港架嘛!
咁其實呢句代表緊香港,唔係姐係代表緊我地咩?

又好似話學生會會長,代表我地向學校爭取一D利益,咁佢咪又係代表緊我地。
咁情況唔係就同特首一樣咩?

本人才疏學淺,若有錯,請各位指教,謝謝!
作者: lulu9394    時間: 2009-6-15 06:58 PM

曾特首可以說是一位出色政客,不過唔係一位出色領導者

作者: mamafufu    時間: 2009-6-16 05:23 AM

He does not represent me, and he can't "claim" to represent me (or Hong Kong people), because he is not elected by the common Hong Kong people
作者: catter_kir    時間: 2009-6-16 07:52 PM

梗係唔代表!
佢係特首, 係香港人服務, 唔係做香港代言人
作者: neoplayer    時間: 2009-6-17 09:16 AM

引用:
原帖由 Samson18 於 2009-6-15 18:16 發表
如果唔代表我地,咁佢出到去其他國家,然後亂講野,
咁大家又會話:有冇搞錯呀,亂講野,代表緊香港架嘛!
咁其實呢句代表緊香港,唔係姐係代表緊我地咩?

又好似話學生會會長,代表我地向學校爭取一D利益, ...
睇多次片先
http://www.youtube.com/watch?v=jwOvyitzFQc
啲人點解會講曾蔭權不代表我?
Also,睇下這堿O什麼版
作者: Samson18    時間: 2009-6-17 11:41 AM

睇過啦,佢出到外國,外國記者問佢同一題問題,佢答同一樣野ge時候,市民會有同而家相同ge反應!但係如果外國人問佢其他,例如香港ge前途,亂緊答,D人可能會鬧佢亂緊答,影衰哂香港,咁如果佢唔代表香港,唔代表香港人,點解大家會覺得影衰哂呢?曾生呢次只係直頭講埋出黎,令人反感姐!

我知呢個係六四版,但係題目係"曾特首代表你嗎",我係跟呢個題目回應,題目又唔係"曾特首在立法會的六四言論代表你嗎",如果個原意係咁我感到好抱歉,講聲唔好意思,但係題目都顯得唔清楚啦,唔係話放係六四版就完完全全就呢件事講架,提出ge例子總可能講到其他野架,所以我又唔係覺得我有離題喎!
作者: neoplayer    時間: 2009-6-17 01:10 PM

引用:
原帖由 Samson18 於 2009-6-17 11:41 發表
睇過啦,佢出到外國,外國記者問佢同一題問題,佢答同一樣野ge時候,市民會有同而家相同ge反應!但係如果外國人問佢其他,例如香港ge前途,亂緊答,D人可能會鬧佢亂緊答,影衰哂香港,咁如果佢唔代表香港,唔代 ...
的確,字面解,你一點也沒離題,一點也冇問題
因為樓主在set題目的時候也太是但求其la..(<---三色台)

若果你以你之前發表的言論嚟回應有關[曾生話:我ge意見代表整體香港人ge意見]一事的話
個人覺得有啲偷換概念,嘗試轉移視線
就像共產黨企圖淡化六四事件一樣
作者: lulu9394    時間: 2009-6-17 02:21 PM

對曾特首代表你一題,六四言論只是其中一小問題,最緊要是他的政績和做事心態
阿曾生.........佢為自己政治生涯多D
作者: paulpn    時間: 2009-6-17 04:01 PM

引用:
原帖由 lulu9394 於 2009-6-17 02:21 PM 發表
對曾特首代表你一題,六四言論只是其中一小問題,最緊要是他的政績和做事心態
阿曾生.........佢為自己政治生涯多D
請你客觀具体地舉出他出了甚麼問題,否則令人感覺你個人主觀針對他。
作者: lulu9394    時間: 2009-6-17 05:41 PM

倒不如問他有甚麼政績,只懂向大陸伸手取著數,董特首時代只做廁所大隊長,有事潛水.
沒有才能只懂派錢,現在較SARS還要差,樓價物價越來越高,可惜人工越來越低.
如果有睇14/06星期日明報評論(余若薇:法政隨筆 )今日社評可知一二.

作者: hfcr    時間: 2009-6-18 09:30 PM

作者: tcwy06    時間: 2009-6-22 07:21 PM

Donale tsang really made a mistake but it is obvious that it is a tactic of the Democratic party to attack him to boost the sales of theJ4th idea
作者: boredkitkat123    時間: 2009-6-22 08:15 PM

如果佢咁都可以代表我既話,我就唔係人啦﹗﹗﹗
作者: 中場小王子    時間: 2009-6-23 12:36 AM

反而我覺得大家誤解佢既意思, 之後攪大黎講
作者: Ronald_Chui    時間: 2009-6-23 12:53 AM

四) 所有在此版區發表的帖子均需符合「六四」的前提。與本區無關的議題將被移送到其他版區。

大家還是就六四多討論吧。
曾特首代表香港,但不代表香港每個人。
曾特首的確有失言,但足以為過嗎?

別的單位以此作煽動,我想也有點過份。
因為事件反映出某部分政府官員對事情的取態拿掐不準,不代表他們的理念是對的。
應該說,姑勿論「平反六四」或「曾蔭權不代表我」這兩句是否真確,他們的確把曾特首的失言過份放大,感覺好像有點亂。

似乎放在今年七一遊行比較適合。
作者: 中場小王子    時間: 2009-6-23 01:07 AM

引用:
原帖由 Ronald_Chui 於 2009-6-23 12:53 AM 發表
四) 所有在此版區發表的帖子均需符合「六四」的前提。與本區無關的議題將被移送到其他版區。

大家還是就六四多討論吧。
曾特首代表香港,但不代表香港每個人。
曾特首的確有失言,但足以為過嗎?

別的單 ...
我估佢既意思都係想講: 佢當時講既意願, 正正係大眾市民一向有既意願, 在此反映出黎

反而俾人當左係佢獨裁 唔理香港人感受 咁看待
作者: lulu9394    時間: 2009-6-23 05:15 PM

QUOTE:
我估佢既意思都係想講: 佢當時講既意願, 正正係大眾市民一向有既 意願, 在此反映出黎
反而俾人當左係佢獨裁 唔理香港人感受 咁看待

可能你們年輕一代對六四感覺不深,在一些大是大非應該有一點執著.
看看毛孟靜:曾蔭權不代表我們
曾蔭權是個我無直接或間接投票權的領導人,不能代表我

作者: paulpn    時間: 2009-6-23 07:04 PM

引用:
原帖由 lulu9394 於 2009-6-23 05:15 PM 發表

可能你們年輕一代對六四感覺不深,在一些大是大非應該有一點執著.
看看
毛孟靜:曾蔭權不代表我們
蔭權是個我無直接或間接投票權的領導人,不能代表我  ...

六四問題基本上與經歷及年齡無關,這件事每個人都有自己獨立的判 斷(Judgement),反而我覺得你不斷引用其它人的見解例如余若薇及毛孟靜見解,人云亦云,反而缺乏........!

作者: jjnadolf    時間: 2009-6-23 08:01 PM

大家無謂咁激動, 應知道立法會有議程的, 議員D問題一早已交俾曾生, 我認為曾生個[文膽]出D咁答案, 真係害死佢.

除此之外, 佢都要向[北大人]表態, 左右為難; 死梗之問題 做您都唔知點答啦.

佢都好叻仔, 立即做翻場戲, 話唔好意思, 又話收翻..., [特首]始終要搵人做, 佢仲好過凈耀塘, 英年早, 痰耀盅同隻鸚鵡 ma...
作者: lulu9394    時間: 2009-6-23 08:20 PM

引用:
原帖由 paulpn 於 2009-6-23 07:04 PM 發表

六四問題基本上與經歷及年齡無關,這件事每個人都有自己獨立的判 斷(Judgement),反而我覺得你不斷引用其它人的見解例如余若薇及毛孟靜見解,人云亦云,反而缺乏........!
如果當年你感受六四,可能你有不同見解,正如當年受到日本或文化大革命傷害的人,比我們更加多感覺.
當你有興趣某事自然尋找相關資訊,可以說人云亦云,每次討論引用他人是很普遍,最緊要文章有無質素.
智慧是靠前人經驗累積,正如上學讀書.

作者: paulpn    時間: 2009-6-23 10:22 PM

引用:
原帖由 lulu9394 於 2009-6-23 08:20 PM 發表

如果當年你感受六四,可能你有不同見解,正如當年受到日本或文化大革命傷害的人,比我們更加多感覺.
當你有興趣某事自然尋找相關資訊,可以說人云亦云,每次討論引用他人是很普遍,最緊要文章有無質素.
智慧是靠 ...
由於我們年青人沒有包袱,所以能夠客觀直接表達自己見解,至於引用文章是否有質素就見仁見智,不過全是反對派議見,有欠中肯。
作者: lulu9394    時間: 2009-6-24 07:52 AM

引用:
原帖由 paulpn 於 2009-6-23 10:22 PM 發表

由於我們年青人沒有包袱,所以能夠客觀直接表達自己見解,至於引用文章是否有質素就見仁見智,不過全是反對派議見,有欠中肯。
可能你誤會我看不起年青人,只是當年你在看中國和歐洲民運發展可能你會有多點看法.六四不敢說學生完全倣對,但這樣的結果十分可悲.事實就是事實,不容因甚麼理由改變.當年可以看保皇黨言論,政治是醜惡.如果你可以找一些保皇黨現在的意見比較.
沒有反對派70歲公公婆婆生果金凍過水 還有其他不過尊重版主不想多講

作者: jjnadolf    時間: 2009-6-24 06:30 PM     標題: 回覆 #36 paulpn 的帖子

我唔同意你話{年青人沒有包袱}這句話, 我想我們是討論[良知]這個問題,

[良知]是沒有時間地域限制的, 他在每個人心內發揮著不同程度功能; 正如港大陳一惡的無良言論, 立即被人推翻,..

你的說話沒有智慧!!!!  請三思 - 甚麼是正義?!!!!
作者: rainring    時間: 2009-6-24 06:54 PM

曾特首係曾公公XD
作者: jjnadolf    時間: 2009-6-24 06:58 PM     標題: 回覆 #33 paulpn 的帖子

可能點講您都唔係好明.

舉例說:
當年您爸爸是個無賴惡霸, 姦淫擄掠, 無惡不作, 連官府都怕了他; 一天, 你媽媽路過, 被他污辱了, 因姦成孕, 慘無人道, 他報官卻被指誣告, 被打幾十板, 然後留案底, 一生不光彩.

廿多年後, 惡霸漸漸從良, 發財立品, 做些少善事, 粉飾太平, 更可掩飾自己邪惡本質. 其時, 天下太平, 人人安居樂業; 終於, 媽媽心結難解, 媽媽把事實告知; 你竟然話: 唔係嗎? 都唔知真定假!! 唔似喎!! 佢而家好大生意喎, 咁啦, 我又無你既包袱, 我會細心聽下阿惡霸叔講先, 聽埋一邊唔係好公道.

你亞媽即刻罵您: 您係咪人o黎呀! 重有無良知呀? 係咪有錢大哂, [柯]多舊屎好過生你呀 - 衰仔!!
作者: rainring    時間: 2009-6-24 07:00 PM

食多舊紙都唔願痾你篤紙出黎lu~~~卡卡卡卡卡卡))))))))))))))))
作者: rainring    時間: 2009-6-24 07:01 PM

拱你阿媽寧願食多舊紙都唔痾多你呢舊紙lu~~~卡卡卡卡卡)))))))
作者: rainring    時間: 2009-6-24 07:03 PM     標題: 回覆 #36 paulpn 的帖子

你都食紙大~~~紙筆生係個腦度既~~~
作者: rainring    時間: 2009-6-24 07:08 PM

口畏~~~~~~~~~~~~~~~
paulpnpaulpn~~~返來啊))))))返來啊)))))))))
作者: jjnadolf    時間: 2009-6-24 07:15 PM     標題: 回覆 #33 paulpn 的帖子

睇見你的言論, 真令人擔心.

希望他朝你可修成正果, ..... 唔好再
作者: rainring    時間: 2009-6-24 07:19 PM

得閒就去睇下六四真實相片果page~~~
咪再0係度「石更月翏月翏」口趙「口欠三皮月翏」啦
收工lu~~~
作者: Ronald_Chui    時間: 2009-6-24 09:02 PM     標題: 回覆 #33 paulpn 的帖子

那閣下個人的意見是...?
作者: Ronald_Chui    時間: 2009-6-24 09:07 PM     標題: 回覆 #36 paulpn 的帖子

的確有欠中肯,但人的意見就是有偏頗。能在提供理性討論的環境進行具探索性的討論,已經不錯吧。

提醒眾會員:
如果大家想繼續討論#36後的話題,請另行開帖。
作者: neoplayer    時間: 2009-6-24 09:24 PM

引用:
原帖由 paulpn 於 2009-6-23 22:22 發表

不過如果引晒兩邊
怕唔怕精神分裂
何況第二邊會有啥意見
有的你都講的七七八八la
算la
大家向前(錢)看吧!<---請用普通話
作者: jjnadolf    時間: 2009-6-25 01:15 PM

引用:
原帖由 paulpn 於 2009-6-23 10:22 PM 發表

你唔好代表[年青人]講野, 因為欠缺思考和智慧!!
作者: 2010AL    時間: 2009-6-25 09:46 PM

特首能代表香港人因為他是特首

但問我, 我一定答不能, 這是一個偽問題
只講個人, 曾蔭權就講乜都代表唔到我
不論我是否同意佢所講
作者: bluewgautumn    時間: 2009-7-2 10:14 PM

每人都有自己的主見,
他在六四方面絕不能代表本人。謝謝!
作者: tommychan0204    時間: 2009-7-3 12:43 PM

Of course not. He can only represent those 800 guys who elected him. He always try to protect those people's interest and ignore the HK people's priority and needs. It is bad that we can't see a bright development for HK in the near future if the rule of the game/election does not change.
作者: jjnadolf    時間: 2009-7-3 03:57 PM     標題: 回覆 #53 tommychan0204 的帖子

Do you know HK's deadline is 2047!!!

作者: tommychan0204    時間: 2009-7-3 04:07 PM

Hong Kong will be caught up by other Chinese cities in the next 10-20 year and Hk will be dead. By that time, HK has no values and can be replaced by other cities.

The "one country two systems" will not work. We have tried it for 12 years. Shall we wait till 2047 ?
作者: lulu9394    時間: 2009-7-3 05:46 PM

明報昨日社論也有相關討論
http://lsforum.net/board/thread-99369-1-1.html
作者: Smile:)    時間: 2009-7-4 05:47 PM

曾特首他不能代表到我 -.-'
作者: Ronald_Chui    時間: 2009-7-4 06:32 PM     標題: 回覆 #57 Smile:) 的帖子

何解?可以說明一下你的理由嗎~~
作者: lulu9394    時間: 2009-7-5 11:02 PM     標題: 法政隨筆 - 董建華Vs 曾蔭權

0三年七月一日五十萬人上街,董去曾來。曾蔭權施政四年,巿民評分每况愈下,大家自然將兩位特首作一比較。

董建華自詡「朝七晚十一」,捱出白髮兼且黑眼圈,疲態盡露。可惜,七十一式拼搏拼不出德政。前車可鑑,曾蔭權不賣勤力,一年起碼休假、外訪兩個月,特區發生重大事故,如泰國包機事件、禽流感爆發、副局長風波, 統統失蹤潛水, 堪稱「離岸特首」。唯獨最近飛撲返港,高調處理甲型H1N1 流感,封酒店、學校停課、申撥十億預訂未經安全測試的疫苗,務求突顯異於董氏當年處理SARS 的議而不決。

董建華一手包辦高官問責制,推行七年,三名高官「人頭落地」。曾蔭權接任後拒絕檢討,相反將問責制發揚光大,每年花約六千萬元高薪聘用副局長和政治助理,他們考勤欠佳,公眾認知度近乎零,護照風波、泰國包機、「騷卡片」事件等頻頻出錯,至今無人問責、減薪,繼續留低。

二十年前,愛國的北京學生和巿民,為反官倒、反貪污、爭取民主,堅持在天安門靜坐絕食,遭政府屠城鎮壓。董氏上台要求港人「放下包袱」,曾氏卻硬稱自己代表「整體香港人」,發表見利忘義的六四言論。

董、曾氏辦事風格難免有別,但同樣由八百人選委會產生,欠缺民意授權,不能代表港人。

回歸後,每年七一遊行,縱使訴求眾多,仍離不開爭取普選,確立具民意基礎的政府。炎炎夏日,若不是憑「愛香港,行出來」的信念,你我又豈會堅持由維園走至政府總部?今年,特首已為大家炮製貼切口號,七月一日,大家就繼續高喊「曾蔭權不代表我」,邁步爭普選!
作者: chikkenny    時間: 2009-7-6 08:51 AM

好明顯  曾特首唔代表我
作者: lulu9394    時間: 2009-7-6 10:31 PM

董建華雖然不是我們選,但是在我心目中評價遠比曾蔭權高.董建華真的想幫香港人做些事情,可是有點力不從心
作者: SeolJinHye09CE    時間: 2009-7-7 04:58 AM

點解佢無端端會代表香港市民ge?
如果佢真係咁做ge話
唔通佢已經代表雷曼苦主解決問題嗎?
唔係吖嘛﹗
係咪先
佢連小小野都代表唔到
咁佢又點代表香港市民啫?

作者: edgar1218    時間: 2009-7-10 04:59 PM

曾特首唔代表我       大陸走狗
作者: jimjimhk    時間: 2009-7-11 03:36 AM

曾特首唔代表我...... Never!!!!!
作者: Supermaths    時間: 2009-7-19 11:54 AM

曾特首唔代表我.
作者: char_luv_stitch    時間: 2009-7-19 04:09 PM     標題: How dare he say that

I doubt if he's the one who can done the job well as he said.
作者: Emmanu3l    時間: 2009-7-24 08:57 AM

i believe that harmony in society is very important

do not complain so excessively

are you sure you can do better than him if you are in his position

think with a higher and wider mind
作者: kaychowwk    時間: 2009-8-12 06:48 AM

nononono............
作者: Love_Cloris    時間: 2009-8-12 02:42 PM

no,,冇可能,,
作者: kkm95mtng    時間: 2009-8-16 08:15 PM

noooooooooooooooooooooo
作者: kkm95mtng    時間: 2009-8-16 08:15 PM

nononono
作者: ASAKA0115    時間: 2009-9-5 09:04 AM

中央壓下而且  
作者: lam4444    時間: 2009-10-13 07:05 PM

代表我,咁我仲有乜用?
作者: lulu9394    時間: 2009-10-14 04:14 PM

今日曾特首又有施政報告,睇下依個三高特首有甚麼板斧
作者: anna_ysy    時間: 2009-10-15 05:45 PM

每個人都有自己睇法,我覺得佢唔會lor~
作者: #814    時間: 2009-10-22 10:01 PM

引用:
原帖由 Emmanu3l 於 2009-7-24 08:57 AM 發表
i believe that harmony in society is very important

do not complain so excessively

are you sure you can do better than him if you are in his position

think with a higher and wider mind
is this compliant excessive?

係咪個人能力未夠就唔可以出聲發表意見?
作者: ∫豆豆b↘    時間: 2009-10-22 10:33 PM

佢絶對唔代表我
作者: wolwell    時間: 2009-10-26 12:23 AM

絶對不代表我!
作者: PhilipHK    時間: 2009-10-26 05:33 PM

部份正確!!!
作者: erishum    時間: 2009-12-5 08:55 PM     標題: 回覆 #1 lulu9394 的帖子

我都無份投票給他, 他怎代表我?
作者: billychai    時間: 2009-12-12 12:09 PM

不代表,
經濟繁榮不代表什麼
作者: ou2000    時間: 2009-12-12 06:05 PM

曾特首只代表利益團體, 不能代表香港人
作者: 龍一刀    時間: 2009-12-13 09:22 PM

他只是共產黨的一只狗
作者: Easry    時間: 2009-12-14 02:18 PM

佢只係代表中共
作者: noname7030    時間: 2009-12-26 05:03 PM

算吧啦煲呔 ~~"
作者: 呀楊羊    時間: 2009-12-28 03:38 PM

算吧啦.....以為董伯伯落左
希望佢會有好表現啦
但係佢e加ge表現仲差過董伯伯
我依加好掛住董伯伯  
作者: s095    時間: 2010-1-4 10:15 PM

不代表x___x
作者: char_luv_stitch    時間: 2010-1-4 10:17 PM

nononono
作者: ltc479    時間: 2010-1-5 10:50 PM

no!!!唔代表!!!!!!!!!!!!!!!
作者: yyyiiiuuu    時間: 2010-1-9 10:53 PM

他沒資格代表我...
作者: cat_2008    時間: 2010-1-10 10:49 AM

曾特首有資格代表我嗎?

佢只識閉門造車
作者: 傑.jay    時間: 2010-1-10 06:26 PM

佢係on behalf of china
作者: s021663    時間: 2010-1-10 11:37 PM

完全不能~~~~~~~~~
作者: richard46701    時間: 2010-1-11 12:07 AM

都唔係我投ge
作者: Avery88    時間: 2010-1-11 12:10 AM

唔能夠代表我
作者: ken717    時間: 2010-1-22 11:43 AM

佢話佢代表大部分香港人
我就係少數既一群
作者: marco127    時間: 2010-1-24 06:47 PM

佢憑咩話代表我?
佢只係個幾百人,小圈子"選"出來的
作者: 風城熾雪    時間: 2010-1-25 01:19 PM

我覺得每一個人都係獨立架囉..
無話邊個可以代表邊個..
作者: cl00    時間: 2010-1-27 01:19 AM

如果佢真係一個大家通過一齊投票選出既「賢人」

相信也可代部分人發意見的
作者: number    時間: 2010-1-27 10:13 PM

佢代表自己就差唔多...

歡迎光臨 小卒資訊論壇 (http://lsforum.net/board/) Powered by Discuz! 6.0.0