本區搜索:
Yahoo!字典

[ICT] ICT SAMPLE PAPER....ICT人站起來~!

ICT SAMPLE PAPER....ICT人站起來~!

有冇發覺小卒網站有ECON/中文/MATHS SAMPLE PAPER ANS UPLOAD,ICT好似冇乜好無奈?
與其係咁,不如大家POST你地SAMPLE PAPER唔識既問題上來(除了係CE COPY出來既問題外),等會員們一起商討ANS吧.....
集思廣益....有志者事竟成....ICT人站起來吧!

我都想要ICT的mock paper呀!

我都想要.就係搵唔到=.=

教圖全方位文憑系列有兩科冇出練習:
1. BAFS
2. ICT

當中BAFS就要朗文同其他出版社;
不過ICT就. 無言了
*聞說壟斷ICT市場既longman好似出左MC練習同mock paper.

中大會計畢業 BAFS 小組私補按此查詢
BAFS資源集中帖按此

聽聞考試局遲d就會有份mock paper俾學校

mock paper 唔係一月考咩= =

引用:
原帖由 Dragon834 於 2011-10-31 11:09 PM 發表
教圖全方位文憑系列有兩科冇出練習:
1. BAFS
2. ICT

當中BAFS就要朗文同其他出版社;
不過ICT就. 無言了
*聞說壟斷ICT市場既longman好似出左MC練習同mock paper.
知唔知longman份mock邊到有得買?

btw老師話用cit 同Computer Applications,Computer Studies 戈d paper操

引用:
原帖由 wishyou 於 3-11-2011 09:34 PM 發表
知唔知longman份mock邊到有得買?
btw老師話用cit 同Computer Applications,Computer Studies 戈d paper操
商務唔知有未? 我未去睇.
其實ICT90%都係CE課程...
CA同CS題目真係揀黎做先得
BAFS資源集中帖按此

商務有.
$118, 5%OFF

引用:
原帖由 mamk1222 於 3-11-2011 11:26 PM 發表
商務有.
$118, 5%OFF
個人黎講唔太建議買. 唔抵
除非覺得做左好多pp/學校無乜比練習; 真係好有需要.

因為本MC又唔多. mock paper果啲咩溫習筆記只係略講5個level答案點攞.
唔似其他科教圖/其他出版社果啲有溫習筆記/概念圖
(可能佢覺得自己本書入面個總結好足夠掛)
BAFS資源集中帖按此

回覆 10# Dragon834 的帖子

我去睇過,本 mc同paper的確癈
去做公開試paper算,咁岩老師話比十年paper我地操
btw九五折去到6號完左

做P.P更有用!
果本MC睇落去好似好淺咁....................

引用:
原帖由 知識份子 於 2011-12-17 11:06 PM 發表
做P.P更有用!
果本MC睇落去好似好淺咁....................
其實我做過... 佢係每一課都有幾十題mc比你做.

頭幾題係純粹幫你搵個概念, 但有d題目係真係連書都無ans, 我覺得幾好.

起碼都比我知道自己有乜唔識.

ict 預左囉lv3-4~~~~~~~

引用:
原帖由 適者生存 於 2011-12-18 09:24 AM 發表

其實我做過... 佢係每一課都有幾十題mc比你做.

頭幾題係純粹幫你搵個概念, 但有d題目係真係連書都無ans, 我覺得幾好.

起碼都比我知道自己有乜唔識.
哦,咁LQ果本你有無做過?

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。