本區搜索:
Yahoo!字典

[選科諮詢] 問jupas入科

問jupas入科

我e+ f5           不過學哂中六d野
做左2次學校 比既dse mock paper (2次唔同)
result:
CHIN 5*
ENG  4
MATH 5*-5**
LS      5-5*
PHY   5**
COMBINE 5*
ECON 5*
M1 5*-5**
    第一,我有機會讀dental嗎?
   第二,有咩科穩定又好load
巴打們指指路

求巴打出招... :'(

你D科mock around幾多分先?-.-"
如果真係你呢個garde 都Okay既 但你家下都係中5 有好多野都未學
可能你到左中6個分唔同左呢 好難比意見><

你英文咁差肯定冇機                其他都可能有機
放補習notes 及textbooks

我就係學埋中六d野老師先比mock做...
    中文:70%
    英文:70%
    Math:95%-100%
    LS:75%-85%
    PHY:100%
    COMBINE:83.5%
    econ:80%
     M1:95%

引用:
原帖由 ICe-D上泉 於 2012-11-30 04:18 PM 發表
我就係學埋中六d野老師先比mock做...
    中文:70%
    英文:70%
    Math:95%-100%
    LS:75%-85%
    PHY:100%
    COMBINE:83.5%
    econ:80%
     M1:95%
mock paper會畀你做到phy 100%??中文70%??你個"mock"既程度都幾...

我phy比賽金獎...
中文我係paper 1高拉既
同埋我果間係band1...

同學 唔好太依賴學校mock paper既statistics
出到黎好大variation!!!!
2010 CE 4A4B 28分
Phy Bio Math Add. Math A
中文 English Chem Econ B
2012 AL
中化 UE Phy Chem Pure Math

引用:
原帖由 ICe-D上泉 於 2012-12-1 02:29 PM 發表
我phy比賽金獎...
中文我係paper 1高拉既
同埋我果間係band1...
paper 1拉高
出面paper 1岩5成已經5*
我學校paper 1 mock 全級平均分得兩成幾
岩到四成幾果d已經全級top 10

哇樓主咁勁既

應該入到啦

就算入唔到都可以轉行打信長
路曼曼其脩遠兮 吾將上下而求索

我不嬲都有打....
   9樓間野band3?....

引用:
原帖由 wtc123 於 2012-12-1 11:27 PM 發表
哇樓主咁勁既

應該入到啦

就算入唔到都可以轉行打信長
我讀到dental收你入冰島啦

引用:
原帖由 yau_aa 於 2012-12-1 03:37 PM 發表

paper 1拉高
出面paper 1岩5成已經5*
我學校paper 1 mock 全級平均分得兩成幾
岩到四成幾果d已經全級top 10
我中文paper 1 80%  paper 2 72%  paper 4  75%

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。