本區搜索:
Yahoo!字典

[JUPAS] 有冇人收到HKU MBBS 2ND IN

回覆 45# bobby4646 的帖子

但唔係SAME WEIGHING 咩 ?

who knows?

btw 咁今年條Borderline即係34 分 ?

引用:
原帖由 123jack 於 2013-7-27 09:03 PM 發表
btw 咁今年條Borderline即係34 分 ?
我有D懷疑會唔會咁低. 上年都35.
而且CU 最低都要41先IN (4C+3X)

回覆 49# doraemon7 的帖子

有同感.....
不過今年cu 整左個高寶medic, 會唔會變相搶左d 尖子 ?

引用:
原帖由 123jack 於 2013-7-27 09:15 PM 發表
有同感.....
不過今年cu 整左個高寶medic, 會唔會變相搶左d 尖子 ?
聽講得20個位. JUPAS 佔10個. 影響不大既.

不過話時話
如果高分過BORDERLINE, 放榜之前又IN 過, 係唔係一定唔會有SECOND IN ?

想問有咩條件嘅人先有first in?校內成績好同活動多個d?只有second in又係咩意思?

引用:
原帖由 123jack 於 2013-7-27 10:57 PM 發表
不過話時話
如果高分過BORDERLINE, 放榜之前又IN 過, 係唔係一定唔會有SECOND IN ?
佢有個表講點先要再IN. 可以去MBBS WEB 睇.

引用:
原帖由 nodnod 於 2013-7-28 04:02 PM 發表
想問有咩條件嘅人先有first in?校內成績好同活動多個d?只有second in又係咩意思?
你有SPN. 又放BAND A 就有FIRST IN. 放榜之後先放BAND A. 成績OK 就SECOND IN.
巴打4C+2X 幾多分?

回覆 55# doraemon7 的帖子

冇SPN 都可以有FIRST IN,,,,

回覆 55# doraemon7 的帖子

唔該曬各位!我係borderline成績,只有second in
我見好似只係上星期四有放榜後的面試,唔知收幾多人,有d擔心!

引用:
原帖由 123jack 於 2013-7-28 05:37 PM 發表
冇SPN 都可以有FIRST IN,,,,
呢個真係唔知. 佢用咩標準? 名校?

引用:
原帖由 nodnod 於 2013-7-28 06:10 PM 發表
唔該曬各位!我係borderline成績,只有second in
我見好似只係上星期四有放榜後的面試,唔知收幾多人,有d擔心!
我都係聽過上星期四有IN. 應該係最後一次. 我都好驚

回覆 59# doraemon7 的帖子

SO DO I ,,,,,
BTW 我都唔知HKU 到底用咩準則俾FIRST IN , 我屋村英中有, 但有個FD 係名校, 學校成績又OK ,都冇FIRST IN

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。