本區搜索:
Yahoo!字典

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 17

1. 160-169

0 (0.00%)

2. 220 OR MORE

2 (11.76%)

3. 210-219

3 (17.65%)

4. 200-209

2 (11.76%)

5. 190-199

2 (11.76%)

6. 180-189

5 (29.41%)

7. 170-179

3 (17.65%)

8. 159 OR LESS

0 (0.00%)

[JUPAS] JS 3208 Construction and Environment - Broad Discipline INTERVIEW

JS 3208 Construction and Environment - Broad Discipline INTERVIEW

又開POST了,話說岩先CHECK EMAIL收到呢科既INTERVIEW,想問下各位收到未?收到既話大大們計完分又係幾多分呢?想知下究竟係IN晒BAND A 定係IN邊緣人

FORMULA:: BEST 5 如果有讀M1 OR M2 而個分又高過你BEST FIVE最低分果科,,就將你M1,2個GRADE 加埋 最低分果科 再除以2
WEIGHTING:   中文X7 英文X10 數學X10 通識X 7 物理X10 COM 物理X10 M1,M2 X10

EG: 4355 444(PHY CHEM BIO)
SCORE: 5X10+4X10+5X7+3X10+4X7=183  <<小弟~~

EG2: 4355 4444(PHY CHEM BIO M2)
SCORE: 5X10+4X10+5X7+3X10+(4X7+4X10)/2 = 189

唔該晒各位

引用:
原帖由 snowicemiko 於 2013-7-24 02:11 PM 發表 點解會有0.5分, 你點計?
444(4)354
5x10+4x10+4x10+4x7+(3x7+4x10)/2=188.5

回覆 14# ben.=) 的帖子

禁得意,,,17X分 18X分 2XX分都有人IN ,,但你188.5又冇,,搞乜鬼,,你係放左DSE先掉上BAND A定係一直都BAND A???

引用:
原帖由 ju3332 於 2013-7-24 11:55 PM 發表 禁得意,,,17X分 18X分 2XX分都有人IN ,,但你188.5又冇,,搞乜鬼,,你係放左DSE先掉上BAND A定係一直都BAND A???
2xx分嗰d擺明係玩嘢亂禁啦btw呢科既interview係放榜後先有,我放榜後先擺上A1
同埋呢科interview好似係in marginal case(上年係)

回覆 18# ben.=) 的帖子

放榜後擺可能冇得IN,,,其實我係RETAKER ,,上年呢科咪4C+1X既,,我同個FD差1分咁大把,,差係通識果一分,,上年我LS得3,,我FD4,,大家都放榜後轉呢科上A1,,,大家都冇INTERVIEW,,跟住佢入左我入唔到,,GG 喊出黎
BTW照咁睇可能放左榜後擺會冇得IN

引用:
原帖由 ju3332 於 2013-7-25 12:58 AM 發表 放榜後擺可能冇得IN,,,其實我係RETAKER ,,上年呢科咪4C+1X既,,我同個FD差1分咁大把,,差係通識果一分,,上年我LS得3,,我FD4,,大家都放榜後轉呢科上A1,,,大家都冇INTERVIEW,,跟住佢入左我入唔到,,GG 喊出黎BTW照咁睇可 ...
上年你咩grade?

回覆 20# ben.=) 的帖子

4343 444

我206冇INTERVIEW係咪已玩完?

回覆 22# tinkywinky 的帖子

206 分唔使in都入啦應該

引用:
原帖由 ju3332 於 2013-7-26 09:10 AM 發表
206 分唔使in都入啦應該
但識人19X有得IN

回覆 24# tinkywinky 的帖子

Btw 我唔知咩準則決定有冇 你放榜後先換上band a??a幾?206分定啦

引用:
原帖由 ju3332 於 2013-7-26 09:19 AM 發表
Btw 我唔知咩準則決定有冇 你放榜後先換上band a??a幾?206分定啦
一直都係放BAND A
我覺得我唔係因為高分冇得in
因為我認為全港一定唔只57個人高過206又擺黎科入band a(唔理佢係a1 a2 or a3)
我諗佢條margin都係估計出黎
到時候可能會大升都唔出奇

純粹亂估,大家不用太上心

想問黎度有簡黎科既人幾多分?
for me, best 5=23, admission score=206

呢科好似400幾人放band a
我best five 22 計完得183分陰公豬
望就望再高分d果d 係放呢科a3做水泡
A12比佢地入到 咪阻住個位sosad

引用:
原帖由 ju3332 於 2013-7-26 12:05 PM 發表 呢科好似400幾人放band a 我best five 22 計完得183分陰公豬 望就望再高分d果d 係放呢科a3做水泡 A12比佢地入到 咪阻住個位sosad
邊到睇得400幾人放bandA?

回覆 29# ben.=) 的帖子

學友社果個DATA,,不過係放榜前既DATA,,放榜後D人有冇多左少左就唔知

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。