本區搜索:
Yahoo!字典

[公告] [DSE LS]通識實戰工作坊+免費問書服務 明日(29/8) 開班

[DSE LS]通識實戰工作坊+免費問書服務 明日(29/8) 開班

更正:課堂時間為 29/8- 26/9 每個星期六10:30-12:30
集合地黠為香港大學地鐵站a2出口

各位中四至中六嘅巴絲∼唔知大家準備通識準備成點呢?作為四大主科之一,通識絕對會影響你第時入咩大學讀咩科

我地係一班靠通識入左港大同牛津嘅學生
為左幫大家準備通識,我地依家有兩樣服務比大家。

1. 實戰工作坊

請whatsapp 67492103 報名 (為左確保教學質素∼每堂最多收 7 人∼要報就快啦
)

通識免費問書服務

除左開班之外∼我地仲會免費解答同學係通識度遇到嘅問題∼問咩都得(e.g. 比條問題問點答、時間分配…etc)∼填左依個form∼我地盡量會係48小時之內係依個post回答你嘅問題

https://docs.google.com/forms/d/1z4E_OZubYDCE2B_6RWt1_ns1XKJMoZVhwuDdGndccLI/viewform?usp=send_form

Q&A
Q: 我用(中文/英文)考通識… 會唔會唔ok?
A: 個實戰工作坊用廣東話教,教材中英對照,會盡量group埋同語言嘅一組
免費問書服務你可以指明我用中文/英文答

Q: 有冇得平?
A: 如果你係基層學生,wtsapp/email 我,了解左你嘅情況可以平比你。咩叫基層? Be sensible please,我信得過你,唔好迫我cancel左依個優惠。

Q: 你有冇料到㗎?
A: 用吓免費問書服務啦∼覺得okay再報名都未遲。

Q: 點搵你?
A: wtsapp 67492103 / email [email protected] (問書服務請用上述表格)

補返cert 先

push

點解有能力唔考多d科?

Oxford都有?
徐巴中文組

引用:
原帖由 ourfriend 於 2015-8-3 01:21 AM 發表 點解有能力唔考多d科?
唔係好明你講咩喎...sorry

引用:
原帖由 徐巴 於 2015-8-3 03:57 PM 發表 Oxford都有?
係呀∼要verify 可以用oxford student email send 野比你∼

引用:
原帖由 lsfordse 於 2015-8-3 08:21 PM 發表

唔係好明你講咩喎...sorry
點解唔考7科或者M2?

引用:
原帖由 ourfriend 於 2015-8-3 11:52 PM 發表 點解唔考7科或者M2?
點解要考?我考六科都入到我想入嘅大學

可以用d時間泥好好做讀書以外嘅野

push!!!!!

push em25 em25

pish :@

wish em25

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。