本區搜索:
Yahoo!字典

IVEH新科目有冇人知係點?

IVEH新科目有冇人知係點?

我見ive有新課程係保安同埋紀律服務,
我自己想畢業之後去考紀律部隊,所以都想去讀,
但又諗緊好唔好直接去考,可唔可以比d意見我呀?

如果有興趣就讀啦,讀多d書對自己都好
同埋,iveH科都實用

呢科係新科我就唔太清楚啦,但我就覺得你讀多兩年,裝備好自己先,到時再去考都唔會遲~!都係果句: 讀多D書,上位都易D啦!

我之前有去ive 個info day,都有睇到d資料。佢呢科就係教你一d公共安全同埋實證既野,就好TBB視帝馬德鐘之前做G4咁。我見依個課程重有體能及領導才能訓練,應該幫到你見工做野。

引用:
原帖由 smileforever 於 2019-1-28 03:02 PM 發表
如果有興趣就讀啦,讀多d書對自己都好
同埋,iveH科都實用
你又講得岩H!!見ive都多工作實習機會

引用:
原帖由 x銀時x 於 2019-1-29 04:09 PM 發表
我之前有去ive 個info day,都有睇到d資料。佢呢科就係教你一d公共安全同埋實證既野,就好TBB視帝馬德鐘之前做G4咁。我見依個課程重有體能及領導才能訓練,應該幫到你見工做野。
都岩H,而家讀定先,都好過自己一頭煙咁去考。

我覺得,讀ive唔單止係教到你知識,連諗野H模式同方法都有教。我自己讀緊ive, 佢地有教埋我地design thinking,用呢樣個方式去諗野都幾幫到手又全面。

仲有佢地有實習,做得好時見工又可以sell下自己d實戰經驗,其實都唔錯。

如果有得讀多d書先去,就最好讀左先!!咁對你揾工都有好處

讀多幾年書又冇壞,有條件做咩唔讀

引用:
原帖由 五百五 於 2019-1-29 06:44 PM 發表
我覺得,讀ive唔單止係教到你知識,連諗野H模式同方法都有教。我自己讀緊ive, 佢地有教埋我地design thinking,用呢樣個方式去諗野都幾幫到手又全面。

仲有佢地有實習,做得好時見工又可以sell下自己d實戰經驗, ...
咁讀完都叫做有d經驗,揾工都仲可以有d野寫下,都ok喎

引用:
原帖由 onepiecefans 於 2019-2-25 12:55 PM 發表
如果有得讀多d書先去,就最好讀左先!!咁對你揾工都有好處
係H,呢個我都明白呀!

引用:
原帖由 smileforever 於 2019-2-26 12:04 PM 發表
讀多幾年書又冇壞,有條件做咩唔讀
有條件有興趣就再讀,讀完識得H野都係自己~

引用:
原帖由 計數機99 於 2019-2-26 02:33 PM 發表

咁讀完都叫做有d經驗,揾工都仲可以有d野寫下,都ok喎
我有聽過人地話,有d做完個實習之後個間公司就已經請左佢
未畢業就已經有工做

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。