本區搜索:
Yahoo!字典

[JUPAS] 決戰JUPAS之「Dean」

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 09:54 PM 發表

不過好肯定o既係hku d 女仔靚好多..xdddd
at least 佢地好明顯有安排過放邊d人係邊d位....
特別係拉人睇hall o個d..xdddd
我果日直接叫我fd帶我去佢間房睇罷了=.=
就咁去佢果層都識左成班人=0=""

呢種文化幾唔錯=)
不過.. 我諗我大概都NO OFFER.. ha

回覆 #44 kiwakwok 的帖子

CUHK GRM 好似幾好咁..
應該幾好玩的.. @@

回覆 #48 kiwakwok 的帖子

可憐我仲煩緊我揀既野係咪太高..= =""
而家諗諗下可能會自爆.. XD

回覆 #52 kiwakwok 的帖子

頭三..

1. CU Linguistics
2. CU Legal Studies
3. BU International Journalism

順帶一提..
我3AL,, PURE+APP+PHY.. =.=
我很後悔中四沒選文科.. 讀到上來才發覺自己興趣在文科@0@""
理科完全弄不來.. XD

回覆 #52 kiwakwok 的帖子

重覆了.. sor

回覆 #59 aa1234 的帖子

HKU 有擺.. 不過我對佢個interview無乜興趣..
English Aptitude test.. 唔好玩.. XDD

另外,, Linguistics很好玩啊= =""
Disection of Languages.. 比理科有趣多了-.-
(*雖然說到底.. 這是文理都有的科目啦=.=)

就係收得高.. 所以先覺得自己玩緊火=.=

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 10:15 PM 發表
冇interview 好蝕ga wor...
我都了解...
不過HKU個grade我無乜信心到.. xdd

理科呢d玩天份既遊戲.. 我唔得架喇..= =

引用:
原帖由 kiwakwok 於 2008-4-10 10:23 PM 發表
Sci...個人覺得要鍾意佢...先好玩 / 易玩xD
唉.. 我中六明明有個大好機會轉..= =
我果陣又唔識諗..=.=

轉左文科.. 我而家可能好開心..
起碼我會敢擺HKU LLB做first choice=.=

而家真係好唔肯定...- -

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 10:26 PM 發表

我都係ar....早知轉文科la, 唔使讀得咁辛苦../.\"
唉.. 我果陣個分係升唔番原校..= =
諗住係原校轉文科.. 不過原校就逼住要揀
ECON+ACCT+M&S.. 我真係唔想咁..

就去左聯招.. (*我理科既分都算搶手既..=.= 只係入唔番原校..- -)
之後問我讀文定理.. 我都係堅持番理科..

唉.. HIST+文學+GEOG啊....... 嗚哇...

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 10:28 PM 發表

佢應該好似我咁有econ, geog o既理科人lei gei^^
YES..
有少少文科咁啦..- -

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-10 10:46 PM 發表

唔知點解, 我到左放榜o個日至決定入咩..xd
pure, ms, 文科任我揀...
最後入左ms../.\"

ps. 再離題的話連jupus "er" 都唔放過我ga la..xddd
算啦.. 你都係捱多幾日就OK.. XDD
其實我自己淨係鐘意PHY.. XDD

(PS** 我BIO肥佬 )

引用:
原帖由 STEVEGARY 於 2008-4-13 03:36 PM 發表

所以語文有時都幾雞肋
語文反而係我主打..= =
反正我係讀理科既文科人..

我諗我今次兩科語文都唔錯... =.=

引用:
原帖由 aa1234 於 2008-4-13 07:02 PM 發表

我都係理科o既文科人...
不過我今次language 都炒晒wor../.\"
你CE果陣點先...
同埋.. 你炒既定義係咩=.=
有d人串到無A當炒..= =

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。