本區搜索:
Yahoo!字典

[JUPAS] JUPAS夜未眠之JUPAS去死去死團

引用:
原帖由 Doraemon 於 2008-5-6 09:14 PM 發表

其實Case 6最主要是講那些把3AL視之而為不見的人,以為Chem Eng只須2AL就可以了。

同case 6差唔多,都有好多種變化的,倘若把CU的Engine放得夠,其實也不用太過擔心。
反而要看看你的會考成績是否足夠把 ...
cu engine 都要dde-.-
萬一唔好彩羅個dee-.-真係...
ce得24分唔夠托...

再睇埋呢段直情嚇死我...
引用:
第四個錯處,當過去result大晒。睇舊年result以為水泡入硬,舊年City CS都爆左lu......人人話2D實入到,舊年咪有堆2D唔收......水泡係有用,但唔係100%穩......要睇外面supplydemand 先得。而家個勢係cut supply升demand,有mainland、AD、HD搶位,JUPAS又多左人報。唔講都知。個分會夾高。睇返HKEAA派的分,越派越多,以前邊有咁多A???頂多咪4000條,而家竟然上到4400條......果10% inflation唔好以為好少,其實足以令平均offer推高一個grade......
其實我想問dee-.-
唔計asso/hd, 仲有冇大學會收...

引用:
原帖由 ming_0102 於 2008-5-7 09:11 PM 發表

cu engine 都要dde-.-
萬一唔好彩羅個dee-.-真係...
ce得24分唔夠托...

再睇埋呢段直情嚇死我...

其實我想問dee-.-
唔計asso/hd, 仲有冇大學會收...
語文雙E99%機會會無
Permanent Head Damage and Mental Abuse To Human

引用:
原帖由 STEVEGARY 於 2008-5-7 09:12 PM 發表

語文雙E99%機會會無
語文應該有dd...

係3科al有兩科e...

讀屎片

經人介紹 叫我多睇樓主ge post
第一個post  已令我嘆為觀止 =]

以下係我自己ge choice
希望樓主可以高見help 下我 thx =]

''

我自己就想主修 fin econ 呢2 方面
只係acc 唔係咁想做

al 大病一場 所以炒得好勁
我ce 考得好 所以 想盡用呢個優勢

ce:
chi eng maths others
C    B      A    AAAABB

AL: ( EXPECT )
CLC : B/ C/ D
UE : C / D
3 AL :
PHY:A/ B
CHEM: B/ C
PURE MATHS: C/ D
**粗體係機會較大

我宜家個 BAND A 個CHOICE 係咁
1: 6767 HKU ECON/ FIN
2: 4202 CU IBBA
3. 4824 ECON

仲有 3 個諗緊放唔放係BAND A:
5701: UST BBA
5751: ECON/ FIN
6901: HKU BSc

我驚如果去到band B 唔知會派左去邊到
所以想保證BAND A 有OFFER

我自己就想入 hku or cu ge

你係我會點揀?
''

咁錯 -.-''

超正既一個post.....
果d死因歸根夠底都係得一個....
就係d人對個programme既要求唔夠清楚...

引用:
原帖由 internal 於 2008-5-11 12:24 PM 發表
經人介紹 叫我多睇樓主ge post
第一個post  已令我嘆為觀止 =]

以下係我自己ge choice
希望樓主可以高見help 下我 thx =]

''

我自己就想主修 fin econ 呢2 方面
只係acc 唔係咁想做

al 大病一 ...
CU econ...咪搞
CU bba, ust bba 同hku bba 3選2...
A3 放低一格的科目

AD HD 係咩黎?

Assoicate Degree and High Diploma
深海遇著潛水客

引用:
原帖由 STEVEGARY 於 2008-5-1 08:36 PM 發表

我諗文科仲要小心d...
例如有D咩事??

呢個問題問咗好多次,但d人都係話3AL 同 2+1 大學選科時唔會差太遠,,,
但係睇落都係3AL 著數d wor
Roya, try to live fully

strive for my dream , prepare for the worst

thank you 2位撰文者!!!!
very good!

推薦呀~~
下年唔洗死得咁慘

upup!!
唔講真係唔知咁多陷阱....
好得人驚!

要入大學除左成績好之外,識得排offer都真係好重要
我都真係要仔細d諗下點揀好d

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。