本區搜索:
Yahoo!字典

[投訴] 見習版主公器私用人神共憤

係咁既, 呢位見習版主呢排心情麻麻
所以判斷自然有小許失誤
佢上年都做過一個月, 不過做得差比人炒咗炸嘛

之前超版再俾機會佢, 點知佢都冇好好珍惜
唔查帖之餘, 仲經常有雙重標準(扣分亂咁扣, 扣分就當係樂趣)

算啦, 佢做多一陣冇得做架啦
佢D野超版巳經知道咗架啦

回覆 #3 世腹 的帖子

我覺得你好慘
俾個咁既人咁扣你分....

留意吓呢個帖
http://www.lsforum.net/board/thread-135005-2-1.html
#14 俾人扣分, #15呢?
多咗個"幾"同個"thanks" 就唔扣分
幾好笑就唔扣, 好笑就扣, 咁好好笑扣定唔扣? 真係好好笑又扣唔扣?
再講, #19 冇扣分
因為佢唔用好笑, 用gag, gag係個度唔係解好笑, 咁解乜?
希望呢位見習版主解答到我疑團

你試吓問吓Ronald_Chui 超版
睇吓可以點+番分俾你=]

其它地方回覆"haha, thx for sharing"尚可當成呃帖處理
係笑話區, 顧名思義同笑話有關, haha代表好笑都唔得?
參考其它論壇笑話區, haha當然唔會扣分
傑simon 係上任笑話區版主之後完全冇睇過版規有咩不當之處, 就用番之前舊版主定下既規則, 試問佢是否一個盡責既版主呢?

如果佢話佢有睇過版規, 咁我覺得幾可悲
一個修定過既版規有咁多灰色地帶, 豈不是証明了該版主既"無能"?(這指無能為力)

再講, 版主的責任是要打理版塊, 協助該版能夠維持正常既風氣, 並且吸引會員都該版發帖
做版主難, 難之處就係要公平, 公正(絕對唔可以有雙重標準)
一個好既版主, 除咗日常打理版塊之外, 佢扣既分, 係應該扣得最少
良好既溝通係好重要, 吓吓扣分, 只能証明該版主懶於溝通, 也會令人懷疑該版主是否以扣分為樂了

引用:
原帖由 Ronald_Chui 於 2010-6-22 08:18 PM 發表
照你既邏輯,扣分多=執法嚴=不好
我講得重小小, 望大家諒解
自從我話傑simon 有雙重標準之後
佢將好笑, 幾好笑等一律列為呃帖

好老實講, 佢呢D叫一錯再錯
係笑話區話好笑有咩問題
即係好似評述員講波咁, 邊個帶波就講個個人個名, 咁有咩問題?
美斯帶緊波唔通話C朗呀?
同一道理, 係笑話區唔通只可以話"唔好笑"?

我立過吓, 一個帖有成一半會員比扣分, 咁即係咩意思?
係咪個個會員有心去笑話區呃帖? 唔係呀嘛!!
佢咁做同趕客冇分別, 搞到人怕咗佢, 唔敢去佢個區!!

佢而加扣分就係有問題
我之前既意思, 其實係想佢同呢個帖既樓主道歉, 而唔係佢一錯再錯
佢而家同執法嚴冇關, 佢而家就係驚俾我搵到佢既錯

佢做得好唔好真係有板你睇
我覺得你唔好再幫佢講好說話啦........
遲早會有更多俾佢扣分既會員開post鬧佢

引用:
原帖由 peterp2509 於 2010-6-22 02:41 PM 發表
理性咁睇, 個句野真係幾無意義
咁一係叫人唔好發帖
一係就話個笑話唔好笑

笑話區就係咁
如果分享區叫你唔可以post同thx有關既字眼,  一post就扣分
咁你會點?
而家就係咁
引用:
原帖由 s20031186 於 2010-6-22 04:00 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2202395&ptid=141189][/url]

really ???
其實全部都係真
不過佢係要話我屈佢, 咁冇計= =

點解小卒咁多人
版主得咁少?

就係有一班人死都企係版主個邊
版主即使有錯都唔認(同D日本仔一樣, 南京大屠殺都唔認錯)
唔為會員著想
吓吓扣分
扣分可以解決問題咩

一個見到會員有犯錯就扣分就係好版主?
版主們諗諗吧

回覆 #21 世腹 的帖子
唔好燥住
等超版處理

回覆 #23 ares23 的帖子

某程度上的確令人幾反感吓
人地逼住發帖, 仲鬼會睇你D版規咩, 係咪先
跟住你地又扣人分
人地實對你地反感啦
仲邊會想做版主?

再講, 你地close咗版主申請
人地點知你地唔夠人用姐
係, 請版主係難(要睇好多野)
但係你地連條渠道都冇
咁算點先

好似我呢種發得咁多帖既會員
黎既目的根本唔係為咗攞資源

明明有方法改善呢個問題
點解唔改善呢?
你地真係想見到成日有班人不停灌水?

我講既野係回緊你既野, 同本帖主題無關
唔好搵機會扣我分

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。