本區搜索:
Yahoo!字典

[DSE] f.6英文補邊個好??

f.6英文補邊個好??

我依家補緊derek, plan b 但覺得佢講得有d快, 同埋多數只係抄, 講解唔多
英文想改善既... reading > writing = listening > oral

我諗自己英文有lv3-lv4 到. 而目標想拎 lv5 or even lv5*
同學話mia 幾好, 但網到有人話佢廢..

唔知補邊個好呢??

Just try Kris Lau out
其實MIa 都ok....

回覆 2# aog061530 的帖子

唔該晒~~~

仲有無其他人可以比下意見呢~?

引用:
原帖由 aog061530 於 2011-8-1 09:46 PM 發表
Just try Kris Lau out
其實MIa 都ok....
kris lau?
唔好玩啦,條友話就話live班,點知上堂播video

佢最鐘意玩咩數據
DSE一屇都未考過 數咩據?

cecilia tong 幾好~

引用:
原帖由 a200088 於 2011-8-2 08:34 PM 發表
佢最鐘意玩咩數據
DSE一屇都未考過 數咩據?
講真我試過十幾個補習老師
我覺得Kris Lau 係最了解考試試題..
雖然我對佢份人冇咩好感..
同咪我覺得Kris Lau 係適合英文較好的同學
佢仲係讀Functional Grammar .. 同Kenneth一樣...
上佢既Grammar班..可以見識到前世未見既野..

再唔係試下新人Jess Wong
佢會俾足夠既練習俾你..符合返334考試..
Jess Wong 仲會要求學生定時做功課.. 作文..
仲有 , Jess Wong 既筆記有齊應該要温既野..
唔會俾多餘既野..
佢仲會俾Reading既答案題解俾你..
佢既pronunciation好掂.. 好似native speaker咁.. 唔信自己上youtube search下
writing寫得自然舒暢.. 絕對唔似其他補習老師講究深生字深句式..
總括黎講  , Jess Wong 係適合英文較差的同學

引用:
原帖由 videoing 於 2011-8-2 08:35 PM 發表
cecilia tong 幾好~
點解好?

回覆 6# videoing 的帖子

點解好? X2

F. Sum!!

引用:
原帖由 posy 於 2011-8-3 11:54 PM 發表
點解好? X2
ceci 唔好架

derek筆記好好, 聽講, 另外都睇過小小

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。