本區搜索:
Yahoo!字典

[投訴] Hihihellohello's ip is really being banned!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 seelvee 於 2007-9-28 05:13 AM 發表
出於"2篇post關於promotion的問題"?
我相信 ban ip絕不單單因為只有兩篇post涉及宣傳問題
更考慮到他的屢犯問題

你不明白他只有兩篇post出現問題 為什麼要ban ip...
那我不明白為什麼他的無數篇回覆 言論出現問題 都不可以ban ip?
別告訴我 你連他有多個id 有多次言論有問題都不清楚!

要是 你自問下真的如此
我勸你要麼退回觀眾席 靜觀其變
要麼就認認真真的看看他每一次言論的態度 角度 出發點再說

若你真的 自問知道他不單2個posts言詞出現問題
那我真的嚴重質疑你到底為什麼一意孤行地維護
請問何謂屢犯? 到底犯了甚麼事? 如果犯了?
為甚麼犯了呢? (以上問題只根據閣下的立場設問, 並不代表本人之立場)

無數篇回覆 言論出現問題? 是真的麼?
你確定你真的清醒了嗎?

有多個id, 不知你有沒有了解清楚了沒有呢?
如此屬實, 則原因何在呢?
反之, 我覺得閣下似乎有點含血噴人.

每一次言論的態度 角度 出發點再說
願聞其詳. 似乎閣下有點不理解hihihellohello之信仰.

到底為什麼一意孤行地維護?
我建議閣下也想想何謂一意孤行地維護及據理力爭.
同時亦請閣下量一量自己的態度, 到底是前者還是後者.

引用:
原帖由 seelvee 於 2007-9-28 05:04 AM 發表
在人家的地頭上當流氓
地主好心一而再 再而三的給予機會
但流氓仍然作風依舊 不明搶就暗偷
是明是暗亦好 最終依舊犯了錯
地主於是為保護村民 把流氓驅逐出村
請問 當中誰是誰非?!

沒錯 論壇是一個開放的 ...
他的宣傳 在於宗教 在於別的論壇 在於暗中抵燬別人
那麼閣下此話之意是指有越權/境之企圖?
似乎別壇的管理方針是不在小卒之控制範圍.
那麼, 我認為閣下可想想如果控制/管理uwants壇了.
何況香港有宗教自由, 假若閣下打算以河水侵犯井水,
我們將不排除把此案件交由平機會處理.

但這種"有人"比起覺得被流氓傷害了的 又佔了多少?
講得好. 希望閣下仍能有立場判斷之能力.

維護.
我所看到的是據理力爭, 反之, 其他的, 我懷疑是蓄意生事.

對異議者的攻擊, 請舉例說明. 同時我僅勸閣下不要越權之心.

暗中對別人抵燬第三者, 似乎這也只是個人/少數人主觀的意思.

任意傷害, 公車上書 = 傷害?
為何hihihellohello要花那麼多的時間打一篇數千字的文章呢?

引用:
原帖由 nofairnessatall 於 2007-9-28 03:42 PM 發表

請問何謂屢犯? 到底犯了甚麼事? 如果犯了?
為甚麼犯了呢? (以上問題只根據閣下的立場設問, 並不代表本人之立場)

無數篇回覆 言論出現問題? 是真的麼?
你確定你真的清醒了嗎?

有多個id, 不知你有沒有了解清楚了沒有呢?
如此屬實, 則原因何在呢?
反之, 我覺得閣下似乎有點含血噴人.

每一次言論的態度 角度 出發點再說
願聞其詳. 似乎閣下有點不理解hihihellohello之信仰.

到底為什麼一意孤行地維護?
我建議閣下也想想何謂一意孤行地維護及據理力爭.
同時亦請閣下量一量自己的態度, 到底是前者還是後者.
以我所知起碼曾經有兩個

原因你問問他自己吧,人地點知 orz

4 天會員,如果係理直氣壯的討論,不仿以真面目示人

引用:
原帖由 rivers 於 2007-9-28 04:26 PM 發表
以我所知起碼曾經有兩個
原因你問問他自己吧,人地點知 orz
4 天會員,理直氣壯的討論,不仿以真面目示人
既然閣下未了解清楚就以此作為指控,
那麼, 此理據不成立.

真面目: hihihellohello之朋友兼同學.
人地IP都BAN左, 點上黎回帖?

原帖由 nofairnessatall 於 2007-9-28 04:33 PM 發表

既然閣下未了解清楚就以此作為指控,
那麼, 此理據不成立.
>我幾時指控過佢 orz,但曾有 2 id 冇錯 la

真面目: hihihellohello之朋友兼同學.
人地IP都BAN左, 點上黎回帖?
>起初我只係奇怪一個新會員咁 support 佢,我冇當過你係佢 woo

最後,我覺得應該尊重壇主的決定

係咁 push ,會影響其他人發的  投訴/建議/發問 post

在忙於做lab report o既我, 都忍唔住將事實揭露俾咁多位小卒朋友知道....
我亦都唔想好似咁無品咁post 其他人係佢地自己forum 講o既野...
不過, 我真係絕對睇唔順眼有人係小卒不斷倒亂......

事實就係......以上呢一班人,
有預謀, 有計畫地攻擊小卒, 以達成宣傳或是...是如h君所言之拉人跳槽o既目的......

再看看剛剛所post o既人....
以上的相係休閒之家o既板主 list (節錄)
亦可以得知louisman 就是該壇admin
而其他的人都是剛注冊數天....apology等等都係9月24日注冊,
佢地呢班人o既目的可想而知..........司馬昭之心......

依家我作為一個小小會員o既身份,
懇請壇主積極考慮對畜意倒亂論壇o既人 (不單指於h君) 作出極嚴厲o既懲處,
係任何一個論壇裡面, 畜意倒亂絕對deserve 被ban ip!!!!!

一. 未經他人同意轉貼, 咁都見得光?
二. 請肯定樓上兩位沒想有斷章取義吧.

係任何一個論壇裡面, 畜意倒亂絕對deserve 被ban ip!!!!!
好吧, 就讓公眾來判斷誰是誰非.
據理力爭即是畜意倒亂一理論真荒謬.

引用:
原帖由 aa1234 於 2007-9-28 08:18 PM 發表
在忙於做lab report o既我, 都忍唔住將事實揭露俾咁多位小卒朋友知道....
我亦都唔想好似咁無品咁post 其他人係佢地自己forum 講o既野...

...
純綷看附件

看不到

我post o左出lei, 一開始都睇到gei...
唔知有咩事, 突然出唔番lei...

引用:
原帖由 aa1234 於 2007-9-28 10:00 PM 發表
我post o左出lei, 一開始都睇到gei...
唔知有咩事, 突然出唔番lei...
你send 比看
PS 本人純綷好奇

引用:
原帖由 aa1234 於 2007-9-28 08:18 PM 發表

...
aa1234, 我對你好無奈囉....
身為版主都要隱藏附件
要其他會員回覆先可以看到.....
你究竟知不知道這樣會做成呃post的 !!!
難道你沒有想過 ?
真對你失望....

ps: 順道看附件
小卒

回覆 #84 aa1234 的帖子

可以試下post多次

再ng得去測試區post到work為止
~~~~~~~~~~~~~~笨小子~傻仔光~~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 louisman01 於 2007-9-28 10:02 PM 發表

aa1234, 我對你好無奈囉....
身為版主都要隱藏附件
要其他會員回覆先可以看到.....
你究竟知不知道這樣會做成呃post的 !!!
難道你沒有想過 ?
真對你失望....

ps: 順道看附件
我upload 時係無問題ga, 不過過o左一陣, 就睇唔到la?

回覆 #88 aa1234 的帖子

咁現在可以在那看到~
你可不可以再upload上來
小卒

重要聲明:小卒資訊論壇 是一個公開的學術交流及分享平台。 論壇內所有檔案及內容 都只可作學術交流之用,絕不能用商業用途。 所有會員均須對自己所發表的言論而引起的法律責任負責(包括上傳檔案或連結), 本壇並不擔保該等資料之準確性及可靠性,且概不會就因有關資料之任何不確或遺漏而引致之任何損失或 損害承擔任何責任(不論是否與侵權行為、訂立契約或其他方面有關 ) 。